Bezbrižni predah na čistom zraku u povijesnom selu Kotli u Istri! Lokalitet kulture upoznajte na 3 dana/ 2 noćenja u Etno Selu Kotli za do 4 osobe, ovisno o opciji, od samo 1175 kn!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Iskoristite priliku kako bi upoznali selo koje odolijeva vremenu, zaštićena je ruralna sredina sa slikovitim prizorima povijesti! Odaberite željenu opciju od ponuđene tri prema broju osoba! Prva opcija je za dvije osobe (kućice 6 i 7), druga za tri osobe (kućice 2, 3, 4 i 8), a treća opcija za četri osobe (kućice 1 i 5)! Kupon vrijedi do 30.12.2022. i od 03.01. - 30.04.2023.

ETNO SELO KOTLI
Otkrijte odmor iz snova u mjestu gdje Mirna susreće život u davnom bogatstvu mlinova vodenica, dok stari most još uvijek spaja zemlju i vodu u očekivanju povratka. Tu se divovi odmaraju.


Mir, prirodne ljepote i savršen smještaj u samom središtu Istre, u blizini Buzeta, Roča, Huma, Sovinjaka, Vrha, Motovuna i na samo 25 minuta od mora, garancija su za jedan kvalitetan odmor i opuštanje od svakodnevne vreve i brzoga života.
Kotli su nekada bili gospodarski najjače selo na Humštini s nadaleko poznatim mlinarima i krojačima. Tamošnji mlin još odolijeva vremenu. Danas su Kotli zaštićena ruralna sredina sa sačuvanim kortama, baladurima, voltama i slikovitim dimnjacima. Kroz selo protječe rijeka Mirna, padajući u slapovima preko stijena, dubeći u kamenu kotlaste udubine po kojima je selo dobilo ime.


Na 2 kupljena kupona dobit ćete 2 noćenja GRATIS!



U cijenu je uključeno: posteljina,čišćenje,parking,prijava,ručnici,dječjeg igrališta, bočalište,roštilj, peka, kamenih stolova,wi-fi i sl. Dočekat će Vas gđa Palmira i smjestiti u kuće te biti vaša domaćica. Svaka kuća ima u potpunosti opremljenu kuhinju. U konobi Valter Kolinasi (najbolji omjer cijena/kvaliteta) kao naši gosti imate 10% popusta na hranu.


Kamena kućica 1

Površina 90m2. Smještajni kapacitet kuće je 4+1 ležaj, a sastoji se od prostranog dnevnog boravka sa trosjedom na razvlačenje, blagovaona, potpuno opremljena kuhinja i Wc smještene u prizemlju kuće; Na katu nalaze se dvije spavaće sobe i to jedna sa bračnim ležajem, jedna sa dva odvojena ležaja i kupaonica s tuš kabinom. Ispred kuće je terasa sa stolom i stolicama.
Kuća ima grijanje, Sat TV, Internet.



Kamena kućica 2
Površina 100m2. Smještajni kapacitet kuće je 3+1 ležaj, a sastoji se od prostranog dnevnog boravka sa trosjedom na razvlačenje, blagovaona, potpuno opremljena kuhinja i Wc smještene u prizemlju kuće; Na katu nalaze se dvije spavaće sobe i to jedna sa bračnim ležajem, jedna sa jednim ležajem i kupaonica s tuš kabinom. Ispred kuće je prostrana natkrita terasa sa stolom i stolicama.
Kuća ima grijanje, Sat TV, Internet.

Kamena kućica 3
Površina 90m2. Smještajni kapacitet kuće je 3+1 ležaj, a sastoji se od prostranog dnevnog boravka sa trosjedom na razvlačenje, blagovaona, potpuno opremljena kuhinja i Wc smještene u prizemlju kuće. Na katu nalaze se dvije spavaće sobe i to jedna sa bračnim ležajem, jedna sa jednim ležajem, kupaonica s tuš kabinom i terasa sa vrtnom garniturom za sjedenje
Kuća ima grijanje, Sat TV, Internet.



Kamena kućica 4
Površina 80m2. Smještajni kapacitet kuće je 3 ležaja, a sastoji se od prostranog dnevnog boravka, blagovaona, potpuno opremljena kuhinja i Wc smještene u prizemlju kuće; Na katu nalaze se dvije spavaće sobe i to jedna sa bračnim ležajem, jedna sa jednim ležajem i kupaonica s tuš kabinom. Ispred kuće je prostrana natkrita terasa sa stolom i stolicama.
Kuća ima grijanje, Sat TV, Internet.

Kamena kućica 5
Površina 130m2. Smještajni kapacitet kuće je 4+1 ležaj, a sastoji se od prostranog dnevnog boravka sa trosjedom na razvlačenje, blagovaona, potpuno opremljena kuhinja i Wc smještene u prizemlju kuće. Na katu nalaze se dvije spavaće sobe sa bračnim ležajem i kupaonica tuš/kada sa perilicom za veš. Ispred kuće je prostrana terasa i vrt sa stolom i stolicama.
Kuća ima grijanje, Sat TV, Internet. 



Kamena kućica 6
Površina 70m2. Smještajni kapacitet kuće je 2 ležaja, a sastoji se od dnevni boravak sa blagovaonom i potpuno opremljenom kuhinjom u prizemlju kuće i jedna spavaća soba sa bračnim ležajem i kupaonica s tuš kabinom na katu kuće. Iza kuće je vrt sa stolom i stolicama. Kuća ima grijanje, Sat TV, Internet.    

Kamena kućica 7
Površina 70m2. Smještajni kapacitet kuće je 2 ležaja, a sastoji se od dnevni boravak sa blagovaonom i potpuno opremljenom kuhinjom u prizemlju kuće i jedna spavaća soba sa bračnim ležajem i kupaonica s tuš kabinom na katu kuće. Iza kuće je vrt sa stolom i stolicama. Kuća ima grijanje, Sat TV, Internet.

Kamena kućica 8
Površina 80m2. Smještajni kapacitet kuće je 3+1 ležaj, a sastoji se od prostranog dnevnog boravka sa trosjedom na razvlačenje, blagovaona, potpuno opremljena kuhinja i Wc smještene u prizemlju kuće; Na katu nalaze se dvije spavaće sobe i to jedna sa bračnim ležajem, jedna sa jednim ležajem i kupaonica s tuš kabinom. Ispred kuće je prostrana natkrita terasa sa stolom i stolicama. Kuća ima grijanje, Sat TV, Internet.

Ostali sadržaji u okolici: dolina konja 3 km, paraglaiding, špiljarenje.


TIJEKOM POVIJESTI DO DANAS

U ovom spomeniku kulture, na aleji glagoljaša, i u 21. stoljeću živi tračak prošlosti.
Današnji je izgled selo poprimilo u 18. stoljeću, a možda i nešto ranije. Sačuvano je oko 15 kuća koje su veće i ljepše od kuća u okolnim selima i zaseocima. Uvjeti za razvoj takvoga graditeljstva su djelomično u stabilnim prihodima koje su Kotljani ubirali kao nadaleko poznati zanatlije. Duž glavne ulice niz je katnica koje svjedoče o boljim vremenima, kada je u selu živjelo mnogo ljudi.

Staro selo Kotli jedno je od najprivlačnijih izletišta u središnjoj Istri. 

U prošlim su stoljećima Kotli bili najveće i gospodarski najjače selo u Humštini.