NOVA GODINA u BARANJI - 3 dana/2 noćenja ili 4 dana/3 noćenja s doručkom za 10 osoba u autohtonoj slavonskoj kući Stara Baranja s uključenom Novogodišnjom večerom i pićem!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi od 30.12.2022 do 02.01.2023.

U seoskom domaćinstvu Stara Baranja na najbolji ćete način upoznati ljude, običaje, hranu i vino ovog kraja. 

Kao pravi domaćini svako jutro dočekat ćemo Vas s osmijehom, kavicom i rakijicom, bogatim tradicionalnim doručkom (Kulenova Seka, kobasice, slanina, čvarci, sir, jaja, pekmez, domaći sok...)! 

Novu 2023. dočekat ćete u ambijentu konobe stoljetnog vinskog podruma, kraj otvorenog kamina, kao u dobrim starim vremenima, uz svečanu večeru i domaća pića! 

Predjelo, prva i druga večera, desert i piće tijekom cijele večeri! Meni novogodišnje večere: hladna plata "Stara Baranja"- domaći kulen, kobasica, slanina, čvarci, jaja i sir kao predjelo, pečena prasetina i cigansko pečenje sa prilogom kao glavno jelo, sarma poslije ponoći i kao desert poslužit ćemo štrudlu od višanja!

Kod nas možete odsjesti u novoj i staroj autohtonoj panonskoj kući baš kao u dobrim starim vremenima, gdje su Vam na raspolaganju dvokrevetne i trokrevetne sobe u kojima možete prenoćiti. Posebno je zanimljiva stara baranjska kuća iz 1904. godine poznata kao „kuća popa Nikole“, katoličkog župnika koji je u njoj živio do svoje smrti krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća. O prošlim vremenima svjedoči i izvorni namještaj sačuvan u prednjoj i zadnjoj sobi kuće.

Vinski podrum i pušnica koji se nalaze u staroj kući izdvajaju se iz tradicijskog graditeljstva kao tzv. arhitektura u zemlji. Posebnost pušnice proizlazi iz njene zemljane kupole i visokog dimnjaka. Vinski podrum tzv. gator jedan je od najstarijih i najvećih u selu. Velika okućnica na brdu iza kuće pruža utočište za šetnju i odmor.

Naše domaćinstvo i njegove starine čuvaju tajne o životu u baranjskom kraju, vinima, ljutim papričicama, ribolovu, bušama, slamnjačama i mnogim drugim stvarima i običajima kojima Baranja obiluje. Ako se pitate što su kandile, slamnjače, buše, paunići, pudari ili šćetkanice tada odgovor potražite kod nas, a mi ćemo Vam rado prenijeti čarolije ovog kraja.

Uz našu standardnu ponudu u mogućnosti smo Vam organizirati i sljedeće aktivnosti: posjet parku prirode Kopački rit; posjet podrumu Belja iz 1526 godine; obilazak vinske ceste, katoličkog i reformatorskog surduka sa 80-ak ukopanih vinskih podruma; obilazak spomenika u Batini i pogled s tromeđe Hrvatska – Mađarska – Vojvodina; posjet Osijeku i obilazak barokne Tvrđe; obilazak Vukovara.