Premier Putovanja vodi Vas na putovanje u Poljsku i DOČEK 2023. u KRAKOWU uz 5 dana i 3 noćenja s doručkom u hotelu Ibis Styles Krakow Centrum 3* s autobusnim prijevozom!

13 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi isključivo za 28.12.2022.-01.01.2023.

ODMAH po kupnji i primitku kupona OBAVEZNA REZERVACIJA na mail info@premierputovanja.hr ili broj 01 2114 000 s podacima putnika!
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 3 noćenja s doručkom u hotelu IBIS STYLES KRAKOW CENTRUM 3* superior, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja. 

1. dan ZAGREB

Polazak autobusa u 19:00 sati s dogovorenog mjesta (u završnom pismu bit će navedeno točno mjesto polaska). Vožnja prema Poljskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2. dan ZAGREB – WADOWICE – AUSCHWITZ – KRAKOW

Dolazak u WADOWICE, rodno mjesto IVANA PAVLA II. Rodna kuća sv. Ivana Pavla II. danas je muzej, u kojemu su pohranjeni predmeti i dokumenti o njegovu životu i djelovanju. Vožnja prema AUSCHWITZU. 

Fakultativni posjet najmračnijem kutku europske povijesti. Koliko god čitali o Auschwitzu, gledali dokumentarce i slušali priče o ovom jezivom mjestu, ništa se to ne može mjeriti sa samim dolaskom u najzloglasniji od svih logora u sustavu nacističke Njemačke iz Drugog svjetskog rata. Razgledavanje spomen muzeja koncentracijskog logora u pratnji vodiča… Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel.

3. dan KRAKOW – WIELICZKA

Doručak. Fakultativni izlet u WIELICZKU – SREDNJOVJEKOVNI RUDNIK I MUZEJ SOLI u čijim se gornjim dijelovima nalazi muzej s dvoranama koje su posvećene događajima i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine napravljene od soli, podzemna katedrala… 

Povratak u Krakow. Razgled grada u pratnji vodiča: TVRĐAVA BARBAKAN,  CRKVA SV. FLORIANA NA TRGU MATEJKI, FLORIANSKA ULICA, GLAVNI TRG (Rynek Główny) – srce Staroga Grada, ogroman i impresivan trg koji je 1978. proglašen spomenikom UNESCO-ve svjetske kulturne baštine, KATEDRALA SV. MARIJE s najvećim gotičkim oltarom u Europi te je jedna od najvažnijih vjerskih građevina u Poljskoj, JAGELONSKO SVEUČILIŠTE SA GLAVNOM ZGRADOM. COLLEGIUM MAIUS – najstarije sveučilište u Europi, osnovano je 1364. godine, BRDO WAWEL gdje se nalaze KRALJEVSKI DVORAC – jedna od najljepših renesansnih palača Europe, i KATEDRALA – mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva… Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan KRAKOW – NOVA 2023.

Doručak. Odlazak u posjet ŽIDOVSKOJ ČETVRTI KAZIMIERZ jedna od najbogatijih židovskih četvrti u Europi, s mnogim sinagogama. Nekada samostalni grad, kasnije židovska četvrt, do rata ovo je bilo mjesto gdje je obitavao veći broj židova, sve dok ih Nijemci nisu preselili u Geto preko rijeke Visle u kvart pod nazivom Podgorze (u Kazimierzu je sniman veći dio filma Schindlerova lista). 

Slobodno vrijeme. Pripreme za novogodišnju noć. Doček Nove 2023. u nekom od mnogobrojnih krakowskih barova/pubova ili na glavnom trgu i ulicama Krakowa. SRETNA NOVA 2023!… Noćenje.

5. dan KRAKOW – BRATISLAVA – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Krakowa. Vožnja kroz Poljsku i Slovačku uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Bratislavu. 

Razgled grada u pratnji vodiča: TRG SLOBODE, KOLLAR I HODŽA TRG, NAPOLEONOVA OSMATRAČNICA, VRATA ST. MICHAELA, ULICA PROBST I KAPITOL, KATEDRALE ST. MARTINA, GLAVNI TRG, VIJEĆNICA STAROG GRADA, PALAČA PRIMACIAL, HVIEZDOSLAVNI TRG… Nastavak puta prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.