NOVO - upoznajte ljepote Vele Luke i uživajte u zimskom ruhu Korčule uz 3 dana/2 noćenja na bazi doručka za 2 osobe u Hotelu Dalmacija...

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi do 01.05.2023.

HOTEL DALMACIJA nalazi se u Veloj Luci, na 2,3 km od plaže Vranac i 2,5 km od plaže Plitvine, a nudi besplatni WiFi, klima uređaj, restoran i bar. 

U sklopu objekta dostupno je privatno parkiralište.

Hotel nudi doručak na bazi švedskog stola ili à la carte.

Smještena u dubokom zaštićenom zaljevu otoka Korčule, VELA LUKA najmlađe je otočno naselje te ujedno mjesto inspiracije i rodno mjesto mnogih umjetnika. Netaknuta oaza, okružena bistrim tirkiznim morem i gustom borovom šumom, kilometrima nepreglednih meja i stoljetnih maslinika, s više od 100 km pješačkih i biciklističkih staza, Vela Luka istinski je raj za zaljubljenike u prirodu i aktivni turizam.  Zbog zaštićenog i dubokog zaljeva Vela Luka je i najsigurnija nautičarska luka južnog Jadrana.

Iznad mjesta, okrenuta moru i suncu smjestila se Vela spila, najznačajnije arheološko nalazište na Mediteranu i ishodište moderne civilizacije. Prekrasan pogled na zaljev iz spilje stare više od 20 000 godina nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Raznovrsnost bogate arheološke, ali i kulturne baštine u svojim zbirkama čuva Centar za kulturu Vela Luka.

Dok šećete Velom Lukom zaljubiti će te se u mozaike duž šetnice u centru mjesta. Inicijativa nastala 60-ih godina 20. stoljeća, kad je organiziran prvi međunarodni susret likovnih umjetnika ostavila je Veloj Luci u nasljeđe impozantne spomenike rađene u tehnici mozaika.