NOVO - Solar Shop - SUNRAIN dizalica topline 13 kW sa titanijskim protustrujnim izmjenjivačem topline za nenadmašne i beskompromisne performanse čak i pod najtežim uvjetima!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Moguće preuzimanje na 6 lokacija uz prethodnu najavu - ZAGREB (dvije lokacije) / SESVETE / RIJEKA / ZADAR / SPLIT! Kupon vrijedi za 1 uređaj i može se iskoristiti do 28.02.2023.


ŠTO JE DIZALICA TOPLINE ILI TOPLINSKA PUMPA?

Dizalice topline su uređaji koji koriste toplinu zraka kako bi zagrijali toplu vodu koja se koristi za grijanje i potrošnu toplu vodu. Zbog visoke energetske učinkovitosti spadaju u obnovljive izvore energije te u pravilu osiguravaju COP viši od 4.tj. dizalica topline može za svaki kW utrošene električne energije predati više od 4 kW toplinske energije 

Dizalice topline čak i pri temperaturama ispod 0°C mogu koristiti iz okolnog zraka, a zahvaljujući modernim inverterskim kompresorima, režim rada se proteže do čak -28°C, time je zajamčeno funkcioniranje sustava bez obzira na poziciju objekta i vanjsku temperaturu.

Dizalica topline sastoji se od vanjske i unutarnje jedinice, a postoje monoblock izvedbe u jednoj jedinici u kojoj se nalazi kompresor i izmjenjivač.


ZAŠTO ODABRATI DIZALICU TOPLINE?

Učinkovito i povoljno grijanje te jednostavna instalacija ● Inteligentna kontrola i automatika sustava ● Iskoristivost uređaja se kreće približno u omjeru 1:4 te je samim tim najpovoljnije grijanje što u praksi znači da je potrošnja sustava 4 puta manja od količine energije koja je predana u objekt ● Za razliku od peći na pelete ili sustava na biomasu kod dizalica topline nije potrebno skladištenje energenata ● Struja kao energent nije podložna velikim i čestim fluktuacijama cijene kao što je to slučaj sa naftom i ostalim energentima ● Prednost je u lakoći korištenja te neovisnost o krutim gorivima ● Korištenje obnovljivih izvora energije još je jedna od prednosti jer ovaj sustav je ekološki puno prihvatljiviji, podrazumijeva se smanjenje potrošnje fosilnih goriva, u konačnici to utječe na smanjenje emisija CO2 i pozitivno djeluje na okoliš 

Dizalica topline u mogućnosti je energiju zraka pretvoriti u iskoristivu toplinu a pritom trošeći otprilike 4 puta manje električne energije nego električni radijatori ili peći za istu dovedenu toplinu!

Niža temperatura vode u sustavu osigurava manje opterećenje vanjske jedinice kao i nižu potrošnju električne energije. Projektiranjem sustava uputno je koristiti cijevno grijanje (bilo u podu, zidu ili stropu) gdje god je moguće kako bi se čim veća površina objekta mogla ugrijati preko tog, vrlo inertnog potrošača koji zahtijeva polaznu temperaturu vode od 30 stupnjeva celzija.