Idiličan termalni odmor ove zime u Lječilištu Istarske Toplice - 3 dana/2 noćenja na bazi polupansiona za 2 osobe, korištenje termalnog bazena, jacuzzija s običnom vodom te saune u prirodi...

5 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ove zime posvetite se svom zdravlju uz ljekovite termalne izvore vode! 1 dijete do 7 godina GRATIS! Kupon vrijedi do 31.03.2023.

Istarske Toplice će Vas oduševiti svojim položajem, a naročito okruženjem kojeg čini bogata flora i fauna. Smještajni objekt ‘Mirna’ čini glavni dio resorta Istarskih Toplica. Raspolaže standard i premium, jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, koje su opremljene rashladnim uređajem, uređajem za grijanje, telefonom i SAT TV-om. Bežični internet dostupan je na području recepcije i lobby bara. U objektu se nalazi recepcija, restoran, fizikalna terapija, termalni bazen, caffe bar, knjižnica i kapelica.

Stijena Gorostas i izvor ljekovite vode Sv. Stjepan

Iznad samih Toplica uzdiže se 85 metara visoka, stijena Gorostas, ispod koje se nalazi izvor ljekovite vode Sv. Stjepan. 

Poznat je po visoko sumpornoj optimalno radioaktivnoj i toploj vodi punoj minerala (14 vrsta) za koju je znanstveno i u praksi dokazano da pospješuje liječenje kroničnih reumatskih bolesti, dermatoloških bolesti, bolesti gornjih dišnih puteva, ginekoloških bolesti i postoperativnu rehabilitaciju.

Gostima su na raspolaganju termalni bazen, jacuzzi s običnom vodom te sauna u prirodi.

Kvaliteta i ljekovitost vode

Izvor se koristio još u antičko doba. U njegovoj blizini pronađeni su natpisi u kamenu, stari rimski novac i nakit. Istarske Toplice namjeravaju postati vodeći zdravstveno, rehabilitacijski, rekreacijski i SPA resort na ovom području. U sklopu Istarskih toplica organiziraju se izleti u okolicu uz degustacije istarskih vina, rakija te proizvoda od tartufa.

Prirodna ljekovitost vode izdvaja Istarske Toplice od ostalih europskih termalnih izvora i svrstava ih među prva tri mjesta u Europi po kvaliteti!

Sportsko-rekreacijska ponuda također je raznovrsna: nordijsko hodanje, stolni tenis, boćanje, vožnja električnim biciklom ili šetnje netaknutom prirodom.

Područje oko Istarskih toplica posebno je poznato po bijelim tartufima. Brojne konobe i agroturizmi pružaju ugodnu atmosferu uz kamin i domaću istarsku hranu. Od istarskih vina najpoznatiji su malvazija i teran.