Ovog proljeća istražite TURSKU RIVIJERU, ANTALIJU i PAMUKKALE s Nikalom uz 8 dana i 7 noćenja na bazi polupansiona, avionski prijevoz iz Zagreba, prijevoz autobusom na izlete...

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Vrijednost više: uključene zrakoplovne pristojbe, polupansion i dvodnevni izlet u regiju Pamukkale s posjetom Laodiceji! Kupon vrijedi za 1 osobu i odabrani datum.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB - ANTALIJA

Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Potom slijedi transfer, prijava i smještaj u sobe hotela Meryan kod Alanye ili sličnom za slijedeća dva noćenja.

2. DAN: POLUDNEVNA ORIJENTACIJSKA VOŽNJA - BESKONAK I MOST SVETOG PAVLA

Na jutarnjem koktelu dobrodošlice upoznat će vas sa svim potrebnim informacijama vezanim uz putovanje. Nakon toga slijedi orijentacijska vožnja i razgled mjesta Beskonak s mostom Svetog Pavla te šetnja uz poznati kanjon Tazi.

3. DAN: ANTALIJA - KIBYRA - PAMUKKALE

Ujutro napuštamo hotel i prolazimo pored bisera turskog Mediterana Antalije gdje ćemo imati priliku posjetiti jednu od najvećih i najpoznatijih trgovina nakitom u Turskoj. Naučit ćemo nešto o dragom kamenju i fazama proizvodnje veličanstvenog nakita. U nastavku posjećujemo antički grad Kibyra koji se nalazio na granici povijesne Likije. Ovdje možete uživati u povijesti i brojnim očuvanim antičkim ostacima grada. Nastavak do područja Pamukkala. Nakon dolaska imate priliku za opuštanje u termalnoj kupki. Slijedeća dva noćenja ostajete na području Pamukkala.

4. DAN: LAODICEA – PAMUKKALE

Dan započinjemo vožnjom pokraj planine Honaz i posjetom proizvodno- prodajnog objekta za turske tepihe koji se nalazi u blizini mjesta Tavasa. Ovdje ćemo imati priliku vidjeti tepihe tkane svjetski poznatim dvostrukim čvorom, od materijala obojenih prirodnim bojama. Upoznat će nas i sa svim fazama proizvodnje od izrade svile do tkanja. Zatim posjećujemo Laodiceju, smještenu na raskrižju važnih trgovačkih puteva. Nekoć je bila uspješna grad poznat po svojoj crnoj vuni, bankarskim uslugama i medicinskim postignućima. U doba kasne antike imala je veliku židovsku te značajnu zajednicu kršćana. Sveti Ivan spominje Laodiceju kao jednu od sedam azijskih crkava u Knjizi Otkrivenja.

Hierapolis i poznate sedrene terase - fakultativni izlet (30€ po osobi). Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih sedrenih terasa . Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama koji datira iz III stoljeća prije Krista te impozantno i raskošno rimsko kazalište sa svojih pedeset redova-stepenica amfiteatra.

5. DAN: ANTALIJA

Putovanje nastavljamo prekrasnim krajolikom planine Taurus natrag u Antaliju. Zaustaviti ćemo se u izložbeno-prodajnom objektu gdje ćete imati mogućnost kupnje vrhunskih proizvoda od kože. Slijedeća tri noćenja u Hotelu Meryan kod Alanye ili sličnom.

6. - 7. DAN: OPCIONALNI IZLET ILI SLOBODNO VRIJEME

Razmazite se u bogatoj ponudi odličnog hotela, uživajte u šetnji plažom ili nam se pridružite na zanimljivom izletu.

8. DAN: POVRATAK

Transfer do zračne luke prema redu letenja i povratni let za Zagreb.