Ovog proljeća istražite TURSKU RIVIJERU, ANTALIJU i PAMUKKALE s Nikalom uz 8 dana i 7 noćenja na bazi polupansiona, avionski prijevoz iz Zagreba, prijevoz autobusom na izlete...

Super cijena 384,00 €
2.893,25 kn
Uštedi još 20,00 €
150,69 KN
Na ovu ponudu ostvarujete dodatnih 20,00 € uštede koje će se pri plaćanju skinuti s Vašeg Osiguraj.me popusta. Newsletter i Osiguraj.me popusti se ne mogu kombinirati. Kliknite na ikonicu kao bi saznali na koji način ostvariti ove popuste.
Kupi

Vrijednost više: uključene zrakoplovne pristojbe, polupansion i dvodnevni izlet u regiju Pamukkale s posjetom Laodiceji! Kupon vrijedi za 1 osobu i odabrani datum.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB - ANTALIJA

Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Potom slijedi transfer, prijava i smještaj u sobe hotela Meryan kod Alanye ili sličnom za slijedeća dva noćenja.

2. DAN: POLUDNEVNA ORIJENTACIJSKA VOŽNJA - BESKONAK I MOST SVETOG PAVLA

Na jutarnjem koktelu dobrodošlice upoznat će vas sa svim potrebnim informacijama vezanim uz putovanje. Nakon toga slijedi orijentacijska vožnja i razgled mjesta Beskonak s mostom Svetog Pavla te šetnja uz poznati kanjon Tazi.

3. DAN: ANTALIJA - KIBYRA - PAMUKKALE

Ujutro napuštamo hotel i prolazimo pored bisera turskog Mediterana Antalije gdje ćemo imati priliku posjetiti jednu od najvećih i najpoznatijih trgovina nakitom u Turskoj. Naučit ćemo nešto o dragom kamenju i fazama proizvodnje veličanstvenog nakita. U nastavku posjećujemo antički grad Kibyra koji se nalazio na granici povijesne Likije. Ovdje možete uživati u povijesti i brojnim očuvanim antičkim ostacima grada. Nastavak do područja Pamukkala. Nakon dolaska imate priliku za opuštanje u termalnoj kupki. Slijedeća dva noćenja ostajete na području Pamukkala.

4. DAN: LAODICEA – PAMUKKALE

Dan započinjemo vožnjom pokraj planine Honaz i posjetom proizvodno- prodajnog objekta za turske tepihe koji se nalazi u blizini mjesta Tavasa. Ovdje ćemo imati priliku vidjeti tepihe tkane svjetski poznatim dvostrukim čvorom, od materijala obojenih prirodnim bojama. Upoznat će nas i sa svim fazama proizvodnje od izrade svile do tkanja. Zatim posjećujemo Laodiceju, smještenu na raskrižju važnih trgovačkih puteva. Nekoć je bila uspješna grad poznat po svojoj crnoj vuni, bankarskim uslugama i medicinskim postignućima. U doba kasne antike imala je veliku židovsku te značajnu zajednicu kršćana. Sveti Ivan spominje Laodiceju kao jednu od sedam azijskih crkava u Knjizi Otkrivenja.

Hierapolis i poznate sedrene terase - fakultativni izlet (30€ po osobi). Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih sedrenih terasa . Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama koji datira iz III stoljeća prije Krista te impozantno i raskošno rimsko kazalište sa svojih pedeset redova-stepenica amfiteatra.

5. DAN: ANTALIJA

Putovanje nastavljamo prekrasnim krajolikom planine Taurus natrag u Antaliju. Zaustaviti ćemo se u izložbeno-prodajnom objektu gdje ćete imati mogućnost kupnje vrhunskih proizvoda od kože. Slijedeća tri noćenja u Hotelu Meryan kod Alanye ili sličnom.

6. - 7. DAN: OPCIONALNI IZLET ILI SLOBODNO VRIJEME

Razmazite se u bogatoj ponudi odličnog hotela, uživajte u šetnji plažom ili nam se pridružite na zanimljivom izletu.

8. DAN: POVRATAK

Transfer do zračne luke prema redu letenja i povratni let za Zagreb.