[BACK IN TIME!] Ovog ljeta prepusti se novom valu u gradu! Svrati do MUZEJA NOVOG VALA Zagreb i istraži jedan od najpopularnijih žanrova domaće glazbene scene uz ulaznice u pola cijene!

13 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Muzej ćeš pronaći u samom centru Zagreba - u Vlaškoj 67 - a dvorišni prostor je također dio postava muzeja kao posveta zagrebačkim klubovima i popularnim mjestima za izlaske iz 80-ih! Kupon vrijedi do 30.09.2023.

MUZEJ NOVOG VALA vremeplovski je ulaz u razdoblje kad je bilo manje svih blagodati suvremenog života, kad smo svjedočili redukcijama struje ili ograničenju vožnje automobilima, ali kad je glazba svima mnogo više značila, kad su prave stvari bile stavljene na pravo mjesto i kad je svako dijete bilo sretno.

Muzej novog vala Zagreb presjek je kroz audio video stvaralaštvo perioda od 1977. do 1987. u Zagrebu. Mjesto na kojem su dostupne autentične rock'n'roll memorabilije, instrumetni i vinilna izdanja. Možete poslušati ploču i osjetiti autentični duh tog vremena. 

ADRESA: Vlaška ulica 67, Zagreb 

RADNO VRIJEME: od ponedjeljka do nedjelje 11-21 h

ODMAH po kupnji i primitku kupona, kupon OBAVEZNO isprintati i predočiti na ulazu prilikom dolaska ili predočiti u digitalnom obliku preko mobitela!

NOVI VAL je širokopojasni žanr suvremene glazbe koji kombinira elemente punk rocka, power popa, art rocka, synth popa, funka i reggaea. Bendovi novog vala uglavnom su se pojavili tijekom punk i post-punk ere kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih godina 20. stoljeća, a njihov je utjecaj osjetan i danas. 

Na ovim prostorima novovalna glazba inicijalno je bila nastavak punkerskih strujanja, što je očito i u nastavcima karijere prvih punk bendova – Parafa i Prljavog kazališta koji su već na svojim drugim albumima prihvatili novovalne tendencije. U glazbenom i kulturnom smislu novi val se ponajviše manifestirao na relaciji Zagreb – Beograd od 1979. do 1984. godine. 

U Zagrebu su djelovale grupe Film, Haustor, Azra i drugi, a u Beogradu Idoli, Šarlo akrobata, Električni orgazam i ostali. Klupski i ugostiteljski prostori kao što su Kulušić, Lapidarij, Jabuka, Kavkaz, Zvečka, SKC, Dom omladine i drugi; omladinski mediji – Polet, Studentski list, Radio 101,  kao i mnoštvo pojedinaca, od dizajnera kao što su Igor Kordej, Nino Kunc i Mirko Ilić, do modnih kreatorica poput Matije Vujice, čiji su kreativni nemiri oblikovali to razdoblje, umnogome su nadgradili glazbenu scenu.