Ove jeseni otputujte s Nikalom u ZAPADNU TURSKU - 8 dana, 5 ALL INCLUSIVE u hotelu 5* i 2 polupansiona u hotelu 4*/5*, avionski prijevoz iz Zagreba, dvodnevni izlet u regiju Pamukkale...

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Povratni charter let Zagreb - Antalya u ekonomskoj klasi s uključenim zrakoplovnim pristojbama! Kupon vrijedi za 1 osobu i odabrani datum.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: ZAGREB – ANTALIJA

Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Potom slijedi transfer, prijava i smještaj u sobe hotela Meryan ili sličnom za sljedeća dva noćenja.

2. dan: POLUDNEVNA ORIJENTACIJSKA VOŽNJA – BESKONAK I MOST SVETOG PAVLA

Na jutarnjem koktelu dobrodošlice upoznat će vas sa svim potrebnim informacijama vezanim uz putovanje. Nakon toga slijedi razgled mjesta Beskonak s mostom Svetog Pavla. Povratak u hotel te noćenje.

3. dan: ANTALIJA – KIBYRA – PAMUKKALE

Nakon doručka napuštamo hotel i prolazimo pored mediteranskog bisera Turske –  Antalije, gdje ćemo imati priliku posjetiti jednu od najvećih i najpoznatijih trgovina nakitom u Turskoj. 

Naučit ćemo nešto o dragom kamenju i fazama proizvodnje veličanstvenog nakita. U nastavku posjećujemo antički grad Kibyra koji se nalazio na granici povijesne Likije. 

Nažalost, značenje Kibyre nije poznato. Ovdje možete uživati u povijesti i brojnim očuvanim antičkim ostacima grada. Nastavak vožnje do područja Pamukkala. 

Po dolasku imate priliku za opuštanje u termalnoj kupki u sklopu hotela. Slijedeća dva noćenja ostajete na području Pamukkala.

4. dan: LAODICEA – PAMUKKALE

Dan započinjemo doručkom, nakon kojeg slijedi vožnja pokraj planine Honaz.

 Slijedi posjet proizvodno- prodajnog objekta za turske tepihe koji se nalazi u blizini mjesta Tavasa. Ovdje ćemo imati priliku vidjeti svjetski poznate turske tepihe tkane dvostrukim čvorom, od materijala obojenih prirodnim bojama.

 Upoznat će nas i sa svim fazama proizvodnje od izrade svile do tkanja. Zatim posjećujemo Laodiceju, smještenu na raskrižju važnih trgovačkih puteva. Nekoć je bila uspješna grad poznat po svojoj crnoj vuni, bankarskim uslugama i medicinskim postignućima. 

U doba kasne antike imala je veliku židovsku te značajnu zajednicu kršćana. Sveti Ivan spominje Laodiceju kao jednu od sedam azijskih crkava u Knjizi Otkrivenja. Povratak u hotel te noćenje.

Hierapolis i poznate sedrene terase – fakultativni izlet (cca. 30 € po osobi)

Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih sedrenih terasa. Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će Vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama koji datira iz III stoljeća prije Krista te impozantno i raskošno rimsko kazalište sa svojih pedeset redova – stepenica amfiteatra.

5. dan: ANTALIJA

Putovanje nastavljamo prekrasnim krajolikom planine Taurus natrag u Antaliju. Zaustaviti ćemo se u izložbeno-prodajnom objektu gdje ćete imati mogućnost kupnje vrhunskih proizvoda od kože. 

Slijedeća tri noćenja u Hotelu Meryan kod Alanye ili sličnom.

6. dan: opcionalni izlet ili slobodno vrijeme

Razmazite se u bogatoj ponudi odličnog hotela, uživajte u šetnji plažom ili nam se pridružite na zanimljivom izletu.

7. dan: opcionalni izlet ili slobodno vrijeme

Razmazite se u bogatoj ponudi odličnog hotela, uživajte u šetnji plažom ili nam se pridružite na zanimljivom izletu.

8. dan: POVRATAK

Sukladno vremenu leta, slijedi transfer do zračne luke u Antaliji. Slijedi prijava za let na relaciji Antalija – Zagreb. Povratak u Zagreb.

*Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.