Jednodnevni izlet u Austriju i vožnja jednom od najljepših alpskih cesta - Grossglockner - i uživanje u pogledu na impresivni istoimeni najviši austrijski vrh sa Smart Travelom!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Cesta Grossglockner jedna je od najljepših i najpoznatijih panoramskih cesta u Europi, koja se u dužini od 48 kilometara proteže kroz austrijske pokrajine Korušku i Salzburg, a velikim dijelom zauzima značajan dio nacionalnog parka Hohe Tauern (Visoke Ture)! Kupon vrijedi za 1 osobu i odabrani datum.

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba u 04.00 h. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema Austriji u 04.15 h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, sve do sela HEILIGENBLUT u kojem ćemo započeti našu vožnju jednom od najljepših alpskih cesta i uživati u pogledu na najviši vrh Austrije, koji se nalazi na 3.798 m/nv. 

Cesta Grossglockner jedna je od najljepših i najpoznatijih panoramskih cesta u Europi, koja se u dužini od 48 kilometara proteže kroz austrijske pokrajine Korušku i Salzburg, a velikim dijelom zauzima značajan dio nacionalnog parka Hohe Tauern (Visoke Ture). Vožnja alpskom cestom će nas dovesti Uzvisine cara Franje Josipa, koja se nalazi na 2.369 metara nv i sa koje se pruža prekrasan pogled na 3.798 metara visoki Grossglockner ali i na impresivni ledenjak Pasterze, koji je uslijed djelovanja klimatskih promjena u posljednjih nekoliko desetljeća gotovo prepolovljen. 

Ujedno, tu je uređena i najviša izložba automobila na svijetu, nekolicina poučnih staza od kojih preporučujemo: Gamsgrubenweg i ugodnih 50ak minuta hodanja ili pak kraću šetnju, 15 minuta do promatračnice Wilhelm-Swarovski-Beobachtungswarte. Slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u prekrasnim pogledima na Grossglockner, Johannisberg i ledenjak Pasterze. 

Okupljanje grupe i polazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja autobusom kroz Austriju i Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.