Otkrijte bajkovite austrijske gradove na turi SALZBURG-ST.GILGEN-HALSTATT s Darojković Prometom uz 2 dana, 1 noćenje s doručkom, uključeni autobusni prijevoz i pratitelja putovanja...

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za 1 osobu te isključivo za 04.-05.11.2023.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ZAGREB-SALZBURG

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Salzburgu uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Salzburg, Mozartov grad koji je smješten na obalama rijeke Salzach i okružen alpskim planinama. Dobio je ime po okolnim rudnicima soli, pa bi prijevod imena bio „grad od soli“. 

Salzburg je pravi turistički biser barokne arhitekture, u kojem broj posjetitelja uvelike premašuje broj stanovnika, a zbog njegove očuvanosti, UNESCO je 1997. godine salzburški Stari grad uvrstio na listu zaštićene svjetske baštine. Salzburg je relativno mali i najbolje se može upoznati pješice: na jednoj strani rijeke nalazi se Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – katedrala (Salzburger Dom) na istoimenom trgu s baroknom fontanom – benediktinski samostan Sv. Petra – Festivalska dvorana – Sveučilišna crkva – Mozartova rodna kuća, koja je danas jedan od najposjećenijih muzeja na svijetu. 

S druge strane rijeke Salzach nalazi se barokni dvorac Mirabell iz 17. stoljeća okružen s prekrasnim parkom Mirabellgarten koji je jedan od najljepših europskih baroknih vrtova. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, kušanju originalnih Mozart kuglica (jednog od najprodavanijih austrijskih suvenira) u čokoladarnici Fürst koja je izumila taj predivan slatkiš od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću … ili možete otići gradskom uspinjačom do 900 godina stare utvrde Hohensalzburg visoko iznad starog grada Salzburga s lijepim panoramskim pogledom na grad. Do utvrde je moguće doći uspinjačom, koja vozi svakih 10 minuta, ili pješice, za što treba oko 20 minuta (ulaznica se plaća/razgled uz audio slušalice). Odlazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan SALZBURG-ST.GILGEN-HALSTATT-ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Ugodna vožnja do pitoresknog ST. GILGENA, mjesta u kojem je Mozart provodio svoje djetinjstvo. Očekuje nas prekrasna šetnja uz jezero, sve do stare gradske jezgre u kojoj se nalazi KUĆA MOZARTOVE MAJKE, CRKVA SV. EGIDIJA I GLAVNI TRG SA FONTANOM. Odlazak do romantičnog ST. WOLFGANGA, gradića smještenog na obali jezera WOLFGANGSEE. Šetnja do trga KIRCHENPLATZ, posjet najljepšoj crkvi Salzkammerguta s prekrasnim PACHEROVIM OLTAROM i posjet vidikovcu sa kojeg se pruža prekrasan pogled. 

Slobodno vrijeme te odlazak u slikoviti gradić koje ćemo posjetiti. HALLSTATT, naše prvo odredište, jedno je od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli koja se vadila još oko 5500 g. pr.Krista, što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. 

Po dolasku u Hallsttat, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu što predstavlja poseban doživljaj. Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture te za individualne programe. Polazak prema Zagrebu u dogovoreno vrijeme.