[28. i 29.11.] Dvodnevni tečaj za VODITELJA BRODICE B kategorije u Ustanovi za obrazovanje odraslih Učilište Laura u Zagrebu za samo 79€!

5 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

[Umjesto 99€ platite samo 79€, samo na Crnom Jaju!] Ispitu za Voditelja brodice kategorije B može pristupiti osoba s najmanje 16 godina! Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja brodice kategorije B ima valjanost bez vremenskog ograničenja! Kupon vrijedi isključivo za 28.11. i 29.11.2023.

Predavanja se održavaju na Učilištu Laura na adresi Prisavlje 2 u Zagrebu, dva dana (od 17:00 sati). Za veći broj polaznika, moguće je dogovoriti predavanja i u Svetoj Nedelji, Samoboru, Velikoj Gorici i Koprivnici!

Na tečaju ćete prolaziti teme koje su Vam potrebne za polaganje ispita, a u skladu su sa Pravilnikom o brodicama i jahtama:

Pomorska plovidba (Navigacija) - Nautička karta; Kompas, Priručnici za navigaciju, Elektronički navigacijski instrumenti, Terestrička (obalna) navigacija

Motoristika i zaštitne mjere - Motori s unutrašnjim izgaranjem, sustavi motora; Sredstva i postupci protupožarne zaštite, Mjere za zaštitu mora od zagađenja uljima.

Pomorstvo, propisi i meteorologija - Pravilnik o brodicama, čamcima i jahtama; Propisi o plovidbi i redu u lukama; Vrste i tipovi brodica i jahti, Stabilnost brodice, Konopi i čvorovi, Sidra; Meteorologija.

Manevriranje brodicom, sigurnost plovidbe i pružanje prve pomoći - Pravila o izbjegavanju sudara na moru, svjetla, dnevni i zvučni signali, signali opasnosti; Manevriranje brodicom, plovidba, pristajanje, isplovljenje, sidrenje; Suradnja sa službom za traganje i spašavanje (SAR – MRCC); Pružanje prve pomoći

Pomorska radiotelefonska služba - Isprave, dijelovi i rukovanje radio telefonskom postajom, identifikacija i pozivni znak; Opći postupak uspostavljanje radio veze; Signal i poziv pogibelji, hitnosti i sigurnosti; Upotreba međunarodne tablice za sricanje slova i brojeva; GMDSS sustav. 

Ispit se polaže na Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14, Zagreb ili lučkoj kapetaniji po izboru. Za ispit je potrebno priložiti 2 fotografije u boji (3 x 3,5 cm), fotokopiju osobne iskaznice i vozačke dozvole (ako je ima) i uplatnicu na iznos od 58,40 € u korist Državnog proračuna.

Ispitu za Voditelja brodice kategorije B može pristupiti osoba s najmanje 16 godina. Do svoje navršene 18. godine Voditelj brodice kategorije B ima ograničenu snagu motora na 18kW. 

Voditelj brodice kategorije B je osposobljen i može biti zapovjednikom "brodice" dugačke do 15 metara te ukrcanih max 12 osoba u cijelom teritorijalnom moru RH. Plovila koja su registrirana i koja će ploviti u službene ili ne-gospodarstvene svrhe – šport i rekreacija.