PodržimoNaše

Samo na Crnom Jaju! Sjajan dokumentarni film o životu Dražena Petrovića, "Dražen Petrović - Košarkaški Mozart" - DVD, za samo 49 kuna, uz uključene troškove dostave!

10 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Naručite već sad DVD s izvrsnim dokumentarnim filmom o životu jednog od najboljih hrvatskih i europskih košarkaša te najvećem hrvatskom sportašu svih vremena, Draženu Petroviću!

Ponuda uključuje:

Dokumentarni film - DVD "Dražen Petrović - Košarkaški Mozart" + Troškovi dostave (poštarine)!!!!

Film o Draženu Petroviću kojeg su režirali Jakov i Dominik Sedlar. Priča je to o njegovom životu, motivaciji, entuzijazmu i tragičnoj smrti.

Režija: Jakov i Dominik Sedlar

Scenarij: Neven Bertičević

Tekst: Hrvoje Hitrec

Zaklada "Dražen Petrović", 1996.

7. lipnja 1993., smrt Dražena Petrovića potresla je cijeli svijet. Na vrhuncu svoje slave, jedan od najvećih košarkaških talenata, ili kako je rekao Juan Antonio Samaranch, najbolji europski košarkaš svih vremena, napustio nas je zauvijek. Započeo je svoju briljantnu karijeru u svom rodnom Šibeniku u klubu "Šibenka".

Nakon prelaska u "Cibonu" , gdje postiže sve što se može postići , odlazi u Madrid, gdje postaje vodeći igrač Reala i najpopularniji strani igrač u Španjolskoj.

Uskoro mu Europa postaje pre mala, tako da 1989. odlazi u najbolju košarkašku ligu na svijetu, u NBA. U toku njegove kratke NBA karijere bio je jedan od najboljih strijelaca sa 52% pogodaka s udaljenosti "trice" I deveti strijelac NBA sa prosjekom od 20-25 koševa po utakmici, te je odabran u treću petorku za "ALL -STAR" utakmicu.

Jednostavan, pomalo samozatajan i skroman za popularnost kakvu je uživao, pomagao je nesebično običnim ljudima koje nije ni poznavao.

Svjedoci tvrde da je usred jedne kišne zagrebačke noći zamotan u kabanicu s kapuljačom pomagao gurati automobil koji je zastao i pri tom nije skidao kapuljaču, da ga ne prepoznaju.

Svojoj domovini obol je dao u nekoliko navrata početkom 90-tih, tiho prosvjedujući ispred zgrade Ujedinjenih naroda zbog ratne agresije koja je tada pogodila Hrvatsku. Bio je omiljen u društvu onih koji su znali što je košarka i mada je znao kao beskomprimisni razarač tuđih koševa uništavati protivnike, svi su se divili njegovoj igri sportskom ponašanju i karizmi što se događa jednom u sto godina.