EGZOTIČNI TAJLAND! Provedite 8 nezaboravnih dana u zemlji osmjeha uz uključen let avionom, 6 noćenja s doručkom u hotelima 4* i 5*, izlete i vodiča... već od 6499 kn! Izaberite termin i krećemo!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Tajland, poznat kao zemlja osmijeha, oduševljava turiste raznolikošću boja i mirisa, bogatstvom ukrasa i egzotičnim tradicijama. Upečatljiva tropska priroda, zelena polja riže, šareno voće i egzotična hrana očarat će svakog posjetioca. Amex do 6 rata i Diners do 12 rata!

Idemo u egzotični Tajland! Doživite Bangkok, jedinstveni spoj modernog i tradicionalnog. Posjetit ćete i Ayutthayu - nekadašnji glavni grad carstva. Mnogobrojne znamenitosti kao što je most na rijeci Kwai i druge, čekaju da ih otkrijete.

Ponuda uključuje: Tajland kružno putovanje (8 dana) - Bangkok - Hua Hin - Cha-Am -Kanchanaburi - Ayutthaya 

Opcija 1:  20.02.2015.

Opcija 2:  13.04.2015.

Cijena uključuje: Transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb, Let iz Ljubljane za Bangkok i natrag. Transfer od aerodroma u Bangkoku do hotela i natrag. 6 noćenja u hotelima s 4* i 5*. Doručak - švedski stol. Transferi autobusima prema programu. Izleti i obilasci prema programu. Vođenje na hrvatskom ili slovenskom jeziku 

Cijena ne uključuje:  zrakoplovne pristojbe, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i osiguranje od otkaza putovanja- preporučamo

Obavezne doplate (u agenciji): Zračne pristojbe po osobi 2850 kn

Opcionalne doplate (u agenciji): Doplata za 4 večere po osobi (opcionalno) 790kn, paket putnog osiguranja (po osobi) 350kn 


Dokumenti potrebni za putovanje i viza: putovnica važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te viza. Viza se može napraviti u Zagrebu, cijena je 35€ i najčešće je odmah gotova. Postoji mogućnost posredovanja agencije u ishodovanju vize uz doplatu od 80 kn.

PLAN PUTOVANJA

1. dan: Prijevoz autobusom iz Zagreba do Ljubljane. Let iz Ljubljane  za Istanbul i u nastavku iz Istanbula u Bangkok.


2. dan: Bangkok - Hua Hin

Vaš voditelj putovanja dočekat će Vas u zračnoj luci Bangkok i zaželjeti Vam dobrodošlicu. Slijedi prijevoz do vašeg hotela Amari u Hua Hinu. Nakon dolaska piće dobrodošlice i smještaj u sobe. Ostatak dana stoji Vam na raspolaganju za slobodni program.


3. dan: Hua Hin

Doručak u hotelu. Ostatak dana stoji Vam na raspolaganju za slobodni program za odmor i opuštanje. Također imate mogućnost odlaska na izlet (nije sadržan u cijeni) do Pala-U vodopada uključujući ručak. Očekuje Vas pustolovna vožnja i šetnja džunglom do spektakularnih Pala-U vodopada. Sportski orijentirani gosti mogu se popeti do vrha. Ugodnom šetnjom može se doći do mjesta za opušteno uživanje u kupanju u kristalno bistroj vodi. Noćenje u hotelu Amari Hua Hin ili sl.


4. dan: Hua Hin - Kanchanburi

Doručak u hotelu. Polazak ujutro u Kanchanburi, glavni grad provincije (vožnja pribl. 3,5 sata). Na putu ćete vidjeti lokalnu plutajuću tržnicu Damnoen Saduak uz doživljaj kupnje i prodaje voća i povrća i ostalog na malim čamcima kao i u davna vremena. Tradicionalne tajlandske kuće i način života mnogih ovdašnjih ljudi te vožnja na malom brodu do plutajuće tržnice zasigurno će Vam ostati u sjećanju. 

Nastavak vožnje prema Kanchanburiju vodi Vas do JEATH muzeja. Muzej prikazuje život tijekom 2. svj. rata u tom području, kada su japanske trupe zauzele Tajland i uspostavile željezničku povezanost zemljom prema Burmi, poznatiju pod nazivom pruga smrti (Death Railway). Gradili su je ratni zarobljenici raznih narodnosti, od kojih su mnogi stradali. U muzeju se mogu vidjeti replike bambusovih koliba koje su služile za smještaj zarobljenika. U kolibama su izloženi mnogobrojni predmeti iz života u logorima i sa radilišta, između ostalog slike i fotografije. Noćenje u hotelu Felix River Kwai ili sl.

5. dan: Kanchanaburi - Ayutthaya

Nakon doručka vozite se prema “Mostu na rijeci Kwai”, poznatom iz mnogih filmova i knjiga. Potom posjećujete kamp za slonove. Ovdje ćete vidjeti kako se slonovi uvježbavaju za rad na gospodarstvima i u šumama. U showu ćete vidjeti slonove svake starosne grupe kako svoje vještine mogu pokazati i na zabavan način. Moguće je i jahanje na slonu kroz bambusovu šumu (nije sadržano u cijeni). Nastavak vožnje prema Ayutthayi, nekadašnjem glavnom gradu Tajlanda (1350.-1767.). Od starog središta carstva ostale su kao podsjetnik još samo mnogobrojne ruševine i hramovi ovog veličanstvenog grada. 

Posjetit ćete sljedeće hramove Ayutthaye: Wat Mongkol Borpith - upečatljiva građevina s ogromnim brončanim kipom Bude. Wat Phra Srisanpetch - najveći hram Ayutthaye, poznat po nezaobilaznom redu restauriranih chedisa (stupa tajlandskog stila). Ovaj hram koristio se kao kraljevski hram-palača za mnoge kraljeve. Wat Yai Chai Mongkol - smješten na jugoistoku grada. Hram je izgrađen 1357. godine na zahtjev kralja Ramathibodija I., prvog vladara Ayutthaya carstva. Velika stupa vidljiva je i s velike udaljenosti. Noćenje u hotelu Classic Cameo ili sl.

6. dan: Ayutthaya – Bangkok

Nakon doručka slijedi vožnja za Bangkok (pribl. 2 sata), gdje ćete biti smješteni u hotelu u centru grada. Ostatak dana stoji Vam na raspolaganju za slobodni program. Imate mogućnost poludnevnog izleta (nije sadržan u cijeni) u Thonburi klongove & Wat Arun uključujući i ručak. Vožnja brzim brodom po slikovitoj rijeci Chao Phraya i klongovima (kanalima) Thonburija. Potom posjećujete Wat Arun - hram zore, jedan od najpoznatijih simbola Bangkoka. Sastoji se od masivnog izduženog Pranga (toranj u kmerskom stilu) okruženog sa četiri manjih Prangova. Noćenje: hotel s 5 zvjezdica Aetas Lumpini.

7. dan: Bangkok

Doručak u hotelu - cijeli dan na raspolaganju za slobodni program. Mogućnost poludnevnog izleta (nije sadržan u cijeni)-  posjet Grand Palaceu – kraljevskoj palači  i tri najzanimljivija hrama.

Wat Traimit - poznat i pod nazivom Hram zlatnog Bude, dom je najvećeg zlatnog kipa na svijetu (3 m visine i 5,5 tona težine). Wat Phro (Hram ležećeg Bude) - na 20 hektara veličine, najveći je hramski kompleks u Bangkoku, osnovan je još u 17. stoljeću.Wat Phra Kaew (Hram smaragdnog Bude) - smatra se najvažnijim budističkim hramom u Tajlandu. Hram se nalazi u povijesnom središtu Bangkoka, na lokaciji Velike palače (Grand Palace). 

Kraljevska palača je od 1782. godine službena rezidencija kraljeva Siama (a kasnije Tajlanda). Danas se Grand palace koristi samo još za službene ceremonije. Nekoliko kraljevskih ceremonija i državnih priredbi održava se svake godine unutar zidina palače. Palača je jedna od omiljenih turističkih atrakcija u Tajlandu. Noćenje: hotel s 5* Aetas Lumpini.

8. dan: Bangkok - povratak kući

Doručak u hotelu. Uživajte u preostalom vremenu kupujući suvenire ili za stjecanje posljednjih doživljaja ovog živahnog grada. Prijevoz do zrakoplovne luke i let za Istanbul.


9. dan: dolazak u Istanbul i let za Ljubljanu. Nakon dolaska u Ljubljanu prijevoz autobusom do Zagreba.