NOVO - zabavan način učenja izrade kanapea uz Vina Erdut i chefa Ivana Đukića na Valentinovo slow food radionici u Erdutu kod Osijeka 10.02. u trajanju 3 sata za samo 49 eura po osobi!

7 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Još od davne 1730. godine Erdutski vinogradi postali su inspiracija brojnim pričama i legendama, ali i najvećem vinogradu u jednom komadu u Hrvatskoj... Datum održavanja radionice je 10. veljače 2024. s početkom u 15 sati, a trajat će 3 sata. Minimalan broj polaznika je 20, a maksimalan 25.

Erdutski vinogradi su jedna od najvećih hrvatskih vinarija koja baštini tradiciju vinarstva u Erdutu od izgradnje Starog podruma 1730. godine. Vlastiti vinogradi su smješteni uz rijeku Dunav, koja oplavljuje Erdut i čini ga poluotokom. 

Simbol vinarije je Velika bačva, najveća drvena vinska bačva na svijetu u upotrebi sa zapremninom od čak 75.000 litara u kojoj odležava graševina. Na prekrasnoj lokaciji svog vidikovca uz Dunav, Erdutski vinogradi nude i tailor made događanja za grupe koje žele proslaviti svoja druženja na otvorenom i uživati u privatnosti lokacije u prirodi.

Slow food radionica za Valentinovo za temu ima pripremu kanapea i vodi ju chef Ivan Đukić. Ivan Đukić je između ostaloga i chef u poznatom osječkom restoranu Lipov hlad, predsjednik udruge kuhara i slastičara Osječko – baranjske županije, svjetski viceprvak u carvingu te hrvatski reprezentativac u kulinaristici. 

Slow foodpokret je nastao na temeljima upravo suprotnim fast foodu – i dok kod fast fooda govorimo o hrani koja je pripremljena na brzinu od namirnica nepoznatog porijekla, i koja u bilo kojem dijelu svijeta isto izgleda i istog je okusa, slow food filozofija se temelji na domaćoj i sezonskoj hrani bogatoj okusima, mirisima i hranjivim tvarima. 

Cilj radionice koju će voditi Ivan je polaznicima na jednostavan, zanimljiv i zabavan način približiti naoko jednostavnu tehniku izrade kanapea. Naravno, sve što se napravi će se na kraju i pojesti uz uparena vina brenda Vina Erdut koja osvajaju nagrade na Decanteru, Mundus viniju i ostalim prestižnim svjetskim i domaćim natjecanjima.

Radionica započinje obilaskom kompleksa Erdutskih vinograda koji uključuje Stari podrum iz 1730. godine, dvorac Adamovich-Csech, šetnja kroz tzv. klanter do vidikovca s pogledom na Dunav i Velika bačva.

Nakon obilaska kompleksa, polaznici Slow food radionice za Valentinovo se smještaju u prelijepo dekoriranu svečanu dvoranu u dvorcu Adamovich-Csech iz 18. stoljeća gdje se održava radionica. Na radionici će polaznici pripremati sljedeća jela: Tapas slavonske ravni (namaz od pečene paprike i lungić "sous vide"), Kanape sa šokačkim sirom i voćem (namaz sa suhom smokvom i medom), Erdutska rolica (šunka i pesto od bosiljka) i Snašina košarica (pjenica od sira i kulen). Svu hranu koju pripreme, polaznici će na kraju i pojesti uparenu s vinima marke Vina Erdut!

U idealnim uvjetima za uzgoj vinove loze, na nadmorskoj visini između 130 i 190 metara, blago nagnut prema jugu, nalazi se najveći plantažni vinograd u Hrvatskoj. Asortiman obuhvaća bijele i crne sorte vina, prepoznate na tržištu pod markom Vina Erdut, od kojih je najvažnija sorta graševina. 

Od bijelih sorti, uz graševinu su tu i traminac, chardonnay, pinot sivi i rajnski rizling. Od crnih sorti, tu su cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, frankovka i zweigelt. Za svoja vina, Erdutski vinogradi osvajaju nagrade na Decanteru, Mundus viniju i drugim brojnim svjetskim i domaćim natjecanjima.