[16.03.] Otputujte s Gorilla Travel na jednodnevni izlet u Austriju i posjetite tvornicu čokolade Zotter i Graz uz uključeni autobusni prijevoz iz Zagreba i stručno vodstvo!

3 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za 1 osobu i isključivo za 16.03.2024.

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) i polazak autobusa u 6:00 h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja sve do RIEGERSBURGA i TVORNICE ČOKOLADE ZOTTER.

Razgledavanje počinje kratkim dokumentarcem koji pokazuje u kojim sve zemljama raste kakaovac i kako ga nabavljaju.  Kroz film upoznajete i samu obitelj Zotter. Valja napomenuti da se čokolada izrađuje isključivo od organskih sastojaka te se prilikom proizvodnje pazi na ekološke standarde što ćete imati prilike i vidjeti u samom filmu.  Nakon završetka filma dobivate audio slušalice te keramičku žlicu i čokoladna avantura može početi. U ovoj se tvornici odvija cijeli proces proizvodnje čokolade što je čini jedinom tvornicom u Europi koja se može pohvaliti istim.

Na samom početku ture imate priliku kušati čisti kakaovac koji je gorkog okusa, potom slijedi kušanje različitih vrsta tekućih i tvrdih čokolada. Pravi raj za čokoljupce. Imat ćete priliku kušati razne vrste čokolade, s različitim udjelom kakaa te porijeklom istog. Prava atrakcija bit će i roboti koji služe razne odabrane uzorke čokoladica. U sklopu tvornice nalazi se i trgovina gdje možete kupiti sve čokolade koje ste imali prilike kušati.

Po završetku čokoladne avanture nastavljamo prema Grazu - glavnom gradu Štajerske. Grad koji leži na rijeci Muri poznat je po spoju povijesnih znamenitosti sa daškom modernizma. Moderne obrise grad dobiva 2003. kada je proglašen Europskom prijestolnicom kulture. 

Po dolasku slijedi obilazak povijesnih znamenitosti grada: GLAVNI TRG, VIJEĆNICA, KATEDRALA SA MAUZOLEJEM, OPERA te onih modernih KUNSTHAUS- Muzej moderne umjetnosti i MURINSEL- umjetni otok- most s amfiteatrom, kavanom i igralištem. Slobodno vrijeme za vlastite programe.  Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu u kasnim popodnevnim satima. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.