[23.03.] Početak proljeća obilježite jednodnevnim izletom s Gorilla Travel u prekrasan Hallstatt s brojnim povijesnim i kulturnim sadržajima uz uključeni autobusni prijevoz iz Zagreba!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za 1 osobu i isključivo za 23.03.2024.

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) i polazak autobusa u 5:00 h. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja sve do dolaska u regiju SALZKAMMERGUT u kojoj se smjestio HALLSTATT. 

Ovaj biser Austrije  koji broji nešto više od 800 ljudi poznat je kao jedan od najstarijih ljudskih naselja u Europi zbog nalazišta soli, a vađenje soli na ovom području datira od 5500 god. pr. Krista. Njegove ljepote prepoznao je UNESCO te ga je 1997. uvrstio na popis svjetske baštine. Zbog svoje posebnosti  oduševio je Kineze koji su ga odlučili kopirati i napraviti isti takav u Kini. Od brojnih zanimljivosti svakako treba istaknuti kosturnicu. Obzirom da se radi o malom mjestu, njihovo groblje nije imalo dovoljno kapaciteta za pokop svih umrlih tako da bi se u tom slučaju kosti pokojnika prenosile iz grobova u kosturnicu da bi se oslobodilo mjesto za novog pokojnika. 

Po dolasku u HALLSTATT slijedi ugodna šetnja po šarmantnim uličicama, uživanje u predivnom pogledu na jezero i planinu koja ga okružuje.  Odlazak na GLAVNI TRG – predivno mjesto okruženo šarenim kućama s malim ukrašenim balkonima. Na samom trgu nalazi se kip Svetog trojstva. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučujemo vožnju žičarom do VIDIKOVCA odakle se pruža spektakularan pogled na ovo bajkovito mjesto te obilazak RUDNIKA SOLI - najpoznatije atrakcije ovog mjesta, ujedno i najstariji rudnik soli u Europi  u kojem ćete u pratnji stručne osobe slušati zanimljive prezentacije, spuštati se podzemnim toboganom, vidjeti najstarije stepenice i voziti vlakićem. Polazak za Zagreb u kasnim popodnevnim satima. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.