Istražite mjesto gdje je Orijent susreo Mediteran uz izvanrednost Heritage Hotela Maškovića Han u Vrani - 2 noćenja s doručkom i 1x večera za 2 osobe te privatno korištenje wellness & spa zone...

2 prodanaMožete kupovati i dalje!

Otkrijte mjesto Vrana, sa bogatom poviješću, jedinom očuvanom građevinom iz Osmanskog carstva na ovim prostorima - Maškovića Han, posjetite Vransko jezero i Pakoštane, gledajte Kornate sa vidikovca... Kupon vrijedi od 02.04. do 31.05.2024.

MAŠKOVIĆA HAN, monumentalna građevina iz 17. st. smještena u Sjevernoj Dalmaciji pokraj Vranskog jezera nudi autohtoni srednjovjekovni doživljaj s orijentalnim predznakom. Obnovljen i prenamijenjen u heritage hotel, Maškovića Han pruža jedinstveno iskustvo povijesne tradicije obnovljene u ruhu modernog luksuza.

Uronite u srednjovjekovnu bajku i istražite mjesto susreta Orijenta i Mediterana kroz raznovrsnu kulturnu ponudu bogate povijesne baštine ovog kraja. Gradnja ovog zdanja koje se prostire na površini većoj od 3000 m2 započela je 1644. godine u vrijeme Kandijskog rata kada je ovim područjem vladalo Osmansko carstvo.

Danas Maškovića Han, spomenik kulture nulte kategorije, ponovno dobiva svoju izvornu namjenu te kao heritage hotel nudi iskustvo uranjanja u povijesno i kulturno bogatstvo koje sa sobom nosi orijentalnu priču.

Pravokutnog tlocrta, Maškovića Han osmišljen je kao srednjovjekovna osmanska utvrda, pa se na ulazu ističu karakteristični islamski oštri lukovi te fino klesani kameni blokovi unutar same građevine. U središtu se nalazi prostrani paviljon, šedrvan pod kojim je nekad stajala česma s vodom. Paviljon je okružen bočnim zgradama i hamamom, odnosno tradicionalnim turskim kupatilom, džamijom i konačištem.

Heritage hotel Maškovića Han raspolaže s moderno uređenih 14 dvokrevetnih soba i 2 deluxe apartmana s kompletno opremljenim ensuite kupaonicama. Deset soba je opremljeno bračnim krevetima, a četiri raspolažu s razdvojenim twin krevetima. 

Sve sobe se nalaze u prizemlju te su uređene u skladu s izvornom gradnjom i originalnim kamenim zidovima. Posebno udobnu i romantičnu atmosferu pružaju dizajnerski drveni namještaj i popločani podovi.

RESTORAN se nalazi na mjestu nekadašnje džamije i njezin je prepoznatljiv vanjski izgled. Prava oaza vrhunskih specijaliteta u kojima se sljubljuju istočnjački tradicionalni okusi i autohtona dalmatinska kuhinja. 

Ovaj izniman spoj autohtone kuhinje, orijentalnih okusa i najnovijih suvremenih gastronomskih specijaliteta nudi raznovrsnost u kojoj će uživati čak i oni najzahtjevnijeg nepca. Jelovnik je sastavljen od specijaliteta baziranih na autentičnim okusima ovog podneblja poput janjetine i sira koji se kombiniraju sa svježim povrćem iz obiteljskih gospodarstava.

U slobodno vrijeme, toliko toga možete razgledati, istražiti i doživjeti, svakako preporučamo da se vozite električnim brodom po Vranskom jezeru, gledate ptice, odete na Vidikovac, a svoju inspiraciju i razloge zašto posjetiti Maškovića Han pronađite OVDJE!