Sočna prilika za sve ljubitelje izleta i trešanja - Darojković Promet vodi Vas na jednodnevni izlet u Trsat i na tradicionalne Dane trešanja u Lovranu uz feštu 15.06.!

6 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za 1 osobu i datum 15.06.2024.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa iz Dugog Sela u 07.00 uz povremena stanja radi pauze do Rijeke, gdje ćete posjetiti Trsat  s kojeg ćete imati predivan pogled na cijeli Kvarner. Za Trsat se prvi put čulo davne 799 godine. Trsatske gradine potječu iz prapovijesti kada je bila samo osmatračnica. Danas svoj izgled zahvaljuje posljednjem vlasniku grofu Lavalu Nugentu koji ju je kupio o obnovio kao obiteljski mauzolej. 

Nakon Trsata krećemo put Lovrana gdje ćemo krenuti s razgledavanjem Lungomare – Šetnica Franza Josepha I. Šetnica je osebujna zbog jedinstvenih mostova kojima prolazi ponegdje čak i iznad mora. Zatim Gradska Kula glavnih simbola starog Lovrana. Kroz povijest se znatno mijenjala, a njezina prvotna uloga bila je zaštita stanovnika od neprijatelja. Zanimljivo, od 1830. do 1870. godine Gradska Kula Lovrana imala je ulogu zatvora. Gradska Vrata Stubica, Reljef Sv. Jurja, Crkva Sv. Ivana Krstitelja.  

Tijekom lipnja u Lovranu se mogu kušati razne slastice od trešanja, a na današnjoj modernoj kulinarskoj sceni nije strano ni sjedinjavanje slatko – slanih okusa pa se okus te voćke može pronaći u raznim kombinacijama. U subotu 15. lipnja 2024. održat će se fešta posvećena trešnjama kada će uz gastronomsku, glazbenu i kulturnu ponudu posjetitelji moći kušati i veli štrudel od trešanja! (https://visitlovran.com/interes/dani-tresanja-u-lovranu/)

Nakon obilaska Lovrana uputit ćemo se prema gradskom trgu gdje će se održati glavna "fešta uz veli štrudel od trešanja" bit će među vrhuncima ponude, a posjetitelji će imati priliku ponijeti sa sobom nešto od bogate selekcije slastica od trešanja.