Jesen u Turskoj s Nikalom uz kružno putovanje u KAPADOKIJI - 8 dana, 7 noćenja s polupansionom i povratni charter let Zagreb-Antalya s uključenim zrakoplovnim pristojbama!

Super cijena 589,00 €
Uštedi još 27,00 €
Na ovu ponudu ostvarujete dodatnih 27,00 € uštede koje će se pri plaćanju skinuti s Vašeg Osiguraj.me popusta. Newsletter i Osiguraj.me popusti se ne mogu kombinirati. Kliknite na ikonicu kao bi saznali na koji način ostvariti ove popuste.
Kupi

Kupon vrijedi za 1 osobu i odabrani termin.

1. dan: Let za Antaliju

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. *Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju (na nekim polascima moguće međuslijetanje u Istanbulu, tehnički stop). Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Belek/Side/Okurcalar. Večera i noćenje.

2. dan: Antalija - Konya - Kapadokija

Nakon doručka krećemo prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. 

Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji. Smještaj, večera i noćenje na području Kapadokije.

3. dan: Kapadokija - Paşabağı - Zelve

Doručak. Kad zakoračite u Paşabağı, poznatu i kao Dolina redovnika, dočekat će vas očaravajući prizor visokih vilinskih dimnjaka. Ove jedinstvene formacije, oblikovane silama vjetra i vode, doimaju se poput mističnih stvorenja koja izranjaju iz zemlje. Prošećite ovom čarobnom zemljom čuda i svjedočite zamršenim detaljima uklesanim u stijene umjetničkom rukom prirode. 

U blizini, samo nekoliko koraka dalje, nalazi se povijesno selo Zelve. Ovaj muzej na otvorenom pruža nesvakidašnji pogled u prošlost, ukrašene nastambe u špiljama, crkve i samostane koji su uklesani u meku vulkansku stijenu sedre. Istražite labirintske staze, divite se zamršenim dizajnom uklesanim u stijene i zamislite priče ljudi koji su ovo mjesto nekoć nazivali domom. 

Posjetit ćemo i lokalnu trgovinu tepiha gdje ćemo naučiti ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Sa svojim živim bojama, zamršenim dizajnom i raznolikim uzorcima, svaki je tepih svjedočanstvo povijesti i umijeća izrade svojih proizvođača. Posjetitelji ovih trgovina ne samo da stječu dublje razumijevanje turske kulture, već i doprinose očuvanju ove neprocjenjive tradicije. Povratak u hotel, večera i noćenje. 

4.dan: Kapadokija - Vilinski dimnjaci i veličanstvene doline

Doručak. Kapadokija je očaravajuća regija, a jedno od njezinih najpoznatijih i očaravajućih obilježja su vilinski dimnjaci, jedinstvene kamene formacije koje se uzdižu s površine zemlje. Ove čarobne strukture nastale su kroz tisuće godina vulkanske aktivnosti i erozije, što je rezultiralo njihovim različitim oblicima i veličinama. Kapadokija se može pohvaliti i veličanstvenim dolinama Kojima se otvaraju nestvarni prizori. Derventska dolina, poznata je i kao Dolina mašte, šetnja ovom dolinom je kao da ste zakoračili u svijet snova, gdje oživljava nevjerojatna mašta. 

Još jedna izuzetna dolina je dolina Üç Güzeller (Tri ljepotice), nazvana po tri upečatljive formacije stijena koje dominiraju krajolikom. Nadalje, Kapadokija je dom doline Güvercinlik ili Doline golubova, koja je dobila ime po tisućama golubinjaka uklesanih u stijenama. Golubove koji su ovdje živjeli koristili su i kao vrijedan izvor gnojiva za poljoprivredu. Ove prekrasne vidike posjetit ćemo u prvoj polovici dana, a u drugoj polovici se možete pridružiti fakultativnom izletu koji će vam ponuditi vodiči na licu mjesta u ovisnosti o lokaciji hotela i vremenskim uvjetima. Povratak u hotel večera i noćenje.

5. dan: Kapadokija - Sultanhani - Antalija

Nakon doručka napuštamo Kapadokiju i krećemo u smjeru stanice za karavane Sultanhani iz vremena Seldžuka. Naše putovanje nastavljamo kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, na čijem području (Belek/Side/Okurcalar) ćete boraviti posljednja tri dana putovanja. Večera i noćenje.

6. dan: Antalija - vodopad Karpuzkaldiran

Nakon doručka imate priliku uživati u jednim od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradicija proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam se kroz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: Slobodno ili fakultativni izlet

Doručak. Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

8. dan: Povratni let

Nakon doručka, sukladno vremenu leta, transfer do zračne luke u Antaliji. Slijedi prijava za let na relaciji Antalija-Zagreb.

*Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.