Bajkovit svijet Ogulina! 3 dana i 2 noćenja s doručkom u hotelu Frankopan**** u samom centru, uz 30 min korištenja saune i kavu/čaj, sve za 2 osobe, za 689 kn!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u vrhunskom smještaju u Hotelu Frankopan, u centru Ogulina, potvrđeno najboljem malom hotel u unutrašnjosti Hrvatske! Usput posjetite čarobnu Ivaninu kuću bajki ili u slučaju snijega - sanjkajte i skijajte na stazi udaljenoj svega 2 km od hotela!

Hotel Frankopan**** smješten je u  centru bajkovitog grada Ogulina, pored Frankopanskog kaštela iz 16. stoljeća. Objekt je sagrađen u 18.st. za administrativne potrebe, dograđivan tijekom 19. st. a krajem istog prenamijenjen je u hotelsko-ugostiteljski prostor. Valoriziran je kao građevina sa izrazitom urbanističkom arhitekturom i povijesnom važnosti. Hotel ima izrazito urbana, graditeljska te povijesno-umjetnička obilježja. Projektom rekonstrukcije i adaptacije obnovljeno je to kulturno dobro u staroj jezgri grada a hotel je ponovno otvorio vrata svojim gostima u ljeto 2007 godine.

Ponuda uključuje:

Hotel Frankopan - mjesec ljubavi, 3 dana / 2 noćenja s doručkom za 2 osobe u Hotelu Frankopan****, Ogulin.

Dodatno uključeno za 2 osobe:

Room service kava ili čaj,

Korištenje saune 30 min.

Hotel Frankopan dobitnik je više priznanja  za kvalitetu u izboru hotela godine u kategoriji  „Mali hoteli kontinentalne hrvatske“ u akciji Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku. Tako u 2008., 2009. i 2014. godini osvaja treće mjesto u navedenoj kategoriji, a 2011. godine prestižno prvo mjesto!

Pored lijepo i suvremeno uređenog smještajnog kapaciteta naglasak je na ugostiteljskoj ponudi te sportsko rekreacijskom, relaksacijskom i kongresnom turizmu. Uređena je i ljetna dvorišna terasa u autentičnom ambijentu 19. stoljeća koja pruža mogućnost održavanja jedinstvenih priredbi. 

Za vrijeme boravka u hotelu možete koristiti 10% popusta na a la carte ili pansionski obrok, uživajući uz kapljice finog vina u romantičnom ambijentu 19. stoljeća u vinskom podrumu hotela.

Iz gastro ponude preporučamo izbor između 50 vrsta palačinki, nareske i jela od divljači, izbor lokalnih sireva, najfiniju svježu pastrvu iz lokalnog ribogojlišta. 

Posljednjih 6 godina restoran Hotela Frankopan je uvršten u 100 vodećih hrvatskih restorana.

Misija Hotela Frankopan je individualnim pristupom svakom gostu te kontinuiranim razvojem  postati jedan od vodećih kontinentalnih hotela u Hrvatskoj koji će biti prepoznatljiv po vrhunskoj kvaliteti usluge, svojoj povijesnoj znamenitosti, turističkom okruženju u kojem se nalazi a prvenstveno po zadovoljnom gostu. 

PREPORUKA ZA POGLEDATI:

Ivanina kuća bajki - bajke Ivane Brlić Mažuranić.

Preporučujemo, uz nadoplatu i pripovjedanje ogulinskih pripovjedačica i kreativno stvaranje u Ivaninoj kući bajke.

Ukoliko padne snijeg moguće je provesti dan na sanjkanju ili skijanju na stazi udaljenoj 2 km od hotela Frankopan.

Gdje se nalazimo?

Grad Ogulin smješten je u središtu Hrvatske na pola puta između Zagreba i Rijeke te na putu između Zagreba i Splita.

Hotel Frankopan udaljen je 4,5 km od izlaza Ogulin na autocesti A1 Zagreb-Split, te 400 m od autobusnog i željezničkog kolodvora u Ogulinu.

OGULIN i okolica

U samom središtu kontinentalne Hrvatske, između Zagreba i Rijeke, smjestio se grad Ogulin. Nastao je u prostranoj kotlini kojom teku dvije prelijepe rijeke - Dobra i Zagorska Mrežnica - unutar turističkog područja Plitvičkih jezera s istoka, šumovitog Gorskog kotara sa zapada i sjevernog Jadrana s juga. Grad Ogulin smješten je na prostoru mnogobrojnih legendi i narodnih predaja nastalih u izazovnom prirodnom i povijesnom okruženju.

Ogulin je nastao oko utvrde Frankopanski kaštel koju je u 16. stoljeću
izgradila plemička obitelj Frankopan. Danas je u njoj smješten Zavičajni muzej sa arheološkom, etnografskom i planinarsko-alpinističkom zbirkom. Knez Bernardin Frankopan, sin Stjepana, u svom je gradu Modrušu oko 1500-te godine izdao ispravu novosagrađenom gradu Ogulinu kojom je označio granice između Modruša i Vitunja.Na prvoj zemljopisnoj karti Hrvatske Ogulin se naziva Julin grad, povezujući ime grada uz legendu o Đuli koja se zbog nesretne ljubavi sunovratila u ponor rijeke Dobre.

Ogulinski kraj privlači ljubitelje speleologije, planinarstva, lova i ribolova, biciklizma, raftinga, veslanja, plivanja, jahanja te drugih sportskih aktivnosti.

Predlažemo posjet Frankopanskoj kuli, Modruškoj utvrdi, crkvi sv. Križa, rodnoj kući Ivane Brlić-Mažuranić te u okolici Đulinom ponoru, Kleku, Bijelim i Samarskim stijenama, rijeci Dobri, Bjelolasici ili Plitvicama.

Po primitku kupona, obavezna rezervacija na tel +385/(0)47/525-509!