PodržimoNaše

ISTANBUL, TROJA i EFEZ u travnju, uz povratnu avionsku kartu, 7 noćenja s doručkom u hotelima 4 i 5*, ulaznice prema programu i transfere autobusom, za 2299 kn!

14 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Putovanje iz snova s vrhunskim hotelima i brojnim atrakcijama, kao Istanbul, Troja, Pergamon, Kušadasi, Efez, Pamukkale, Antalija i puno više...Polazak iz Zagreba, 09.04.2015.!

Putovanje u travnju u Turskoj - Istambul, Troja i Efez! Povratna aviokarta, 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* i 5*!

Termin polaska: 09.04.2015.

Cijena uključuje:

Avionska karta Zagreb - Istanbul i avionska karta Antalija - Zagreb;

7 noćenja u hotelima s 4 i 5*;

doručak - švedski stol;

ulaznice prema programu;

transferi autobusima.

Obavezna nadoplata za zračne pristojbe od 798kn po osobi!


Nakon kupovine potrebno je kontaktirati agenciju Nikal u roku od 3 dana na mail info@nikal.hr kako biste dogovorili detalje oko putovanja

Program kružnog putovanja

1. dan: dolazak u ISTANBUL

Nakon dolaska dočekat će Vas vaš voditelj putovanja i otpratiti do hotela. Noćenje na području Istanbula.

2. dan: ISTANBUL – čarobna metropola

Nakon doručka slijedi odlazak na Hipodrom, centar političkih aktivnosti u Rimskom periodu. U nastavku posjeta Plavoj džamiji, jedinoj na svijetu sa šest minareta, te razgled sultanske palače Topkapi. Kraj dana zaključit ćete šetnjom kroz Egipatski bazar koji se nalazi u sjevernom dijelu grada.

3. dan: ISTANBUL - fascinantna plovidba po Bosporu – TROJA

Nakon doručka očekuje Vas fascinantna vožnja brodom na Bosporu. Mnoga slikovita pročelja kuća, dvoraca i palača otkrit ćete na našoj brodskoj vožnji. Zatim Vas izlet vodi u Canakkale - prisjetite se Homerove Ilijade. Troja se dugo vremena smatrala izmišljenim mjestom. No nakon otkrića i iskapanja, danas se možemo diviti gradskim zidinama i njegovim vratnicama, tornjevima, hramovima i svetištima koji su stoljećima bili skriveni. Vožnja se nastavlja prema Ayvaliku na čijem području ćete noćiti.

4. dan: Pergamon – Kušadasi

Danas slijedi vožnja duž obale prema Pergamonu. Tamo ćete, između ostalog, vidjeti Akropolu i najstrmiji amfiteatar Antike, kao i temelje oltara posvećenog Zeusu, temelje grada, hram i ostatke nekadašnje svjetski poznate knjižnice, koja je uz onu u Aleksandriji bila najveća ondašnjeg doba. Osim toga, ovdje je izumljen pergament! Nakon toga vozimo se dalje prema Kusadasiju preko Izmira. Noćenje na području Kusadasija.

5. dan: Efez – Pamukkale

Današnji izlet vodi Vas u Efez koji je poznat kao jedno od najvećih i najočuvanijih iskopina na svijetu. Artemidin hram iz helenističkog doba ubraja se u sedam svjetskih čuda. Pod vladavinom cara Augusta grad je bio najvažnija trgovačka metropola Male Azije. Dalje nastavljamo kroz plodnu dolinu velikog Meandra u unutrašnjost prema Pamukkaleu, Pamučnoj palači, smještenoj na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon dolaska imat ćete priliku za termalnu kupku u Vašem termalnom hotelu. Noćenje na području Pamukkala.

6. dan: Hierapolis – Antalija

Danas posjećujete ostatke raskošnoga grada Hierapolisa, koji je svoj procvat doživio u rimsko doba, a proteže se iznad vapnenačkih terasastih padina. Slijedi nastavak vožnje preko predivnog krajolika Taurskog gorja natrag prema Antaliji, a na putu posjet predionici tepiha gdje ćete se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha (od dobivanja materijala; svile, pamuka i vune sve do gotovog vezenog proizvoda). Dva noćenja na području Antalije.

7. dan: ANTALIJA - vodopad Karpuzkaldiran

Danas posjećujete Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Zaštićen veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa ovdje uspijeva bogata vegetacija. Posjetiti ćete najvažnije znamenitosti grada. U prolasku gradom iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu, posebno tradicionalnih turskih proizvoda: nakita i proizvoda od kože. Za kraj dana posjećujete poznati vodopad Karpuzkaldiran.

8.dan: Povratak kući

U skladu s vremenom odlaska, autobus će Vas dovesti do zrakoplovne luke i krenut ćete na put kući.

VAŽNO: Za putovanje u Republiku Tursku hrvatski državljani dužni su ishoditi vizu putem sustava E-viza.

Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena je vize 15 €. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 159,- kn (s uključenim troškom vize). Dodatne informacije zatražite putem naših telefona.