PROLJEĆE U ITALIJI! Provedite 3 dana okupani mirisima lavande u Toskani i Firenci uz prijevoz autobusom i smještaj u hotelu 3* uz 2 noćenja s doručkom i samo 989kn po osobi!!

14 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Predivna, suncem okupana Toskana i romantična Firenca, najljepša je upravo u proljeće! Doživite pravu Italiju na putovanju iz snova!

Ponuda uključuje: Putovanje u Firencu i Toskanu u periodu 01.05.-03.05.2015.  

1.dan     ČK/VA - ZAGREB/RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME 

Polazak autobusom iz Čakovca (Autobusni kolodvor) u 02.45 sati, Varaždin (groblje) 3,15, te iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peron 502) u  5.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak Ka Petrol) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke s sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 7.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, BOLOGNE. Po dolasku, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Uživanje u arkadama nadsvođenim ulicama, starim ciglenim kućama s drvenim krovovima i stupovima, šarenim prozorima, restoranima iza čijih stakala možete vidjeti kako žene ručno i pred vama mijese tijesto i paštu i pripremaju tagliatelle. Mogućnost odlaska na jedan ulični mercato, plac, tržnicu, gdje vladaju ulični prodavači orašastih plodova, paprika, patliđana i ostalih povrtnih čuda. Ulica koja krije barove i trgovine pršuta i maslina. Nastavljamo prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Stižemo oko 19,00 sati, a večeru planiramo u 20,00 sati. Večera (doplata) u termama se sastoji od paste, gl.jela, i deserta. Svakako nije švedski stol ali bude sasvim dovoljno. Predlažemo šetnju i čašu vina. Noćenje.

2.dan FIRENCA vlakom

Doručak. Ujutro sa pratiteljem putovanja krećemo na fakultativni cjelodnevni izlet vlakom TRENI ITALIA (vlak vozi sat vremena) u Firencu, glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Zašto vlakom? Zato jer želimo osjetiti Italiju, talijanski jezik i tipičnu svađu oko mjesta u vlaku. Bit će zanimljivo! Izlazimo na stanici S.M.Novella., tu nas čeka naša lokalna vodička. Poludnevni razgled grada: katedrala - krstionica - Giottov zvonik - crkve Santa Croce - Medičejske grobnice - crkva San Lorenzo - Ponte Vecchio - Piazza Signoria. Za vaše slobodno vrijeme ako ste umjetnički orijentirani onda je najbolje da nas već pri rezervaciji nagovorite da vam pomognemo oko rezervacije galerije Uffizi ili memorijalne kapele obitelji Medici kako ne bi stajali satima u redu i čekali ulaz. No, ako odustajete od te varijante onda možete svoje vrijeme utrošiti na šetnje preko pitoresknog mosta Ponte Vecchio, krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli te potom, primjerice, otići do nedalekog kafića Hemingway na koju od tamošnjih 20 vrsta kave ili njihov poznati popodnevni čaj s raznim vrstama čokoladnih slastica, među kojima je i originalna čokoladna juha... A možete i baš tamo, poput kakvog pravog Firentinca, pijuckati desertno Vin Santo i u njega umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Ponavljamo avanturu vlakom i vraćamo se na večeru (doplata) u hotel. Izlet se naplaćuje 10,60 eur po osobi. Potrebno se prijaviti pri rezervaciji.

3.dan PISA - LUCCA - RIJEKA – ZAGREB – VA/ČK

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak sa pratiteljem putovanja u PISU gdje ćemo najveću pažnju posvetiti Campo dei Miracoli gdje se nalazi Katedrala, Krstionica,  čuveni 58 m visoki Kosi toranj dovršen 1350. godine i groblje Camposanto sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Sigurno si sad mislite zašto se toranj nakrivio? Tlo je u tom dijelu Italije prilično porozno te nije izdržalo težinu tornja i iz toga razloga toranj je na jednoj strani tijekom izgradnje počeo propadati. Kasnije su načinjeni potpornji kako toranj ne bi dublje propadao. Slobodno se možete popeti gore. Kraće slobodno vrijeme jer sliijedi obližnja LUCCA. Uvijek nam svi putnici kažu da im je Lucca sto puta bolja od “sladunjave” Pise. Možda zato jer je to grad u kojem živi 10 000 ljudi, najpoznatiji po svjetskom festivalu stripa tijekom kojeg se ljudi oblače u likove iz stripova, održavaju radionice crtanja stripa, otvaraju se izložbe po gradskim muzejima i sve živi za strip. Stara gradska jezgra prekrasno je mjesto prožeto zavijenim ulicama, bogata specijaliziranim trgovinicama, barovima i tavernama u kojem nema mjesta za nervozu, a stanovnici tako opušteno žive i dišu da poželite odmah kupiti stan ovdje. Nakon slobodnog vremena, moramo ipak krenuti. Slijedi dosta vožnje uz pauze. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do ponoći. 

Cijena uključuje:


prijevoz turističkim autobusom prema programu, 

smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja sa doručkom,

razgledavanja prema programu,

lokalnog vodiča u Firenci,

pratitelja tijekom putovanja, 

pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja


Cijena ne uključuje:

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, 

obavezna doplata za dvije večere 100,00 kn (50,00 kn po večeri)

izlet u Firenzu vlakom 10,60 eur po osobi (potrebno najaviti pri rezervaciji)

dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.). 

boravišna pristojba 1,00 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata od 01.01.2012. u hotelu 3*

doplata za jednokrevetnu sobu: 190 kn

Putno osiguranje

Moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni. 

Dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 20% popusta. 

Popust ne vrijedi za ulaznice i karte za vlak.


Dijete do 3 godine starosti gratis.

O ITALIJI...

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom.Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Crno jaje preporuča nakon kupnje kupona rezervaciju termina na br.tel.: 00-385-1-4008-180; ili mail:info@ideaputovanja.hr