Samo na Crnom jaju! PUTOVANJE U DUBLIN 18.05.-21.05.2015.! GARANTIRANI POLAZAK!! Direktan let iz Zagreba, 3 noćenja s doručkom u hotelu, transfer... za samo 2239 kn po osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Već nakon par minuta šetnje Dublinom primjetit ćete toplu ljudsku narav i dobronamjerne poglede, gomile bosonogih djevojaka i natpise Guinness, Bailey's i Jameson kud god se okrenuli. Njegov ženski dio populacije ne poznaje hladnoću te čarape rijetko koristi kao odjevni predmet, a alkohol ne održava samo industriju suvenira, već predstavlja veliko veselje i onako srčanim Ircima.

Cijena uključuje:

• prijevoz zrakoplovom 

• smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja sa doručkom

• transfer aerodrom – hotel - aerodrom

• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

• zrakoplovne pristojbe (850 kn) na relaciji Zagreb-Dublin-Zagreb

• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, 

• razgled grada sa vodičem – minimalno 14 osoba – 10 eur

• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.). 

• ulaznica za Trinity College 9€ po osobi

• ulaznica za katedralu Sv.Patrika 6€ po osobi

• Destilerija Teelings 15 € po osobi

• izlet u Sjevernu Irsku 69 € po osobi (uključene ulaznice u Giant Causeway i Carrik-a Rede)

• ulaznica za Guiness 15€ po osobi (uključena jedna mala pint pivica)

• doplata za jednokrevetnu sobu: 1090 kn

• Putno osiguranje

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    

Za  državljane RH viza za Irsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

PROGRAM PUTOVANJA: 

1.dan  ZAGREB-DUBLIN 

Sastanak putnika u u Zračnoj luci Zagreb 90 min. prije polijetanja. Polet aviona u 10.00 sati. Po dolasku u dublinsku zračnu luku, slijedi odlazak do hotela. Ostavljamo prtljagu i idemo u razgled Dublina: O’Connell Street, , The Spire - 121 metar  visoka skulptura u obliku igle, koja dominira gradom, General Post Office, shopping ulica Henry Street, crkva iz 18.st pretvorena u bar- St Mary’s Church, the Italian Quarter, the River Liffey, the Ha’penny Bridge, kvart sa pubovima i centar zabavnog života Dublina - Temple Bar, City Hall, Dublin Castle, bivši Houses of Parliament, St. Stephen's Green, predivan trg s parkom okružen kućama s karakteristično obojanim ulaznim vratima. Povratak u hotel. Check inn. Noćenje.

2. dan DUBLIN

Doručak. Danas predlažemo odlazak do Trinity College,(ulaznica se posebno naplaćuje) najstarije sveučilište u Irskoj, u kojem se čuva poznata „The Book of Kells“, oslikani rukopis Evanđelja na latinskom jeziku i St. Patricks Cathedral (ulaznica se posebno naplaćuje), najveća irska katedrala, posvećena Sv. Patriku, zaštitniku Irske, u kojoj je živio i radio poznati svećenik i književnik Jonathan Swift, autor Gulliverovih putovanja. Nastavljamo do Teelings Distillery (ulaznica se posebno naplaćuje), gdje se upoznajemo s procesom proizvodnje viskija, uz obaveznu degustaciju na kraju ture, te proglašenje najboljeg poznavaoca viskija. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan Fakultativno izlet u SJEVERNU IRSKU  (Belfast)

Doručak. Autobusom krećemo na izlet u jutarnjim satima (06.30). Vožnja autobusom prema Belfastu gdje ćemo stati (oko 09.00) na kavu i produžiti prema Carrik-a Rede – most od užadi (ulaznica u cijeni) , kojeg su napravili ribari do otočića preko ponora dubokog 23 metra. Hrabri će se usuditi prijeći ovaj maleni most koji se ljulja na vjeru s prekrasnim pogledom u daljini na Mull od Kintyre u Škotskoj i Rathlin Island. Zatim kraća vožnja 13 km do Giant's Causeway – staza divova (ulaznica u cijeni) koju čine preko 37.000 bazaltnih stupaca, izgledaju popust  stepenica koje nestaju u moru i ponovo se pojavljuju u dalekoj Škotskoj. Kako legenda kaže stazu je  izgradio div Finn McCool  kako bi mu omugućila da dođe od Irske do Škotske. Kada će vraćamo prema Belfastu, foto stop ispred dvorca Dunluce. Nastavljamo prema Beflastu gdje ćemo se zadržati dodatnih sat vremena te povratak u Dublin. Dolazak se očekuje oko 20.00 sati. Noćenje.

4. dan DUBLIN – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za jutarnju kavicu u središtu grada. Preporučumemo posjet pivovari čuvenog irskog tamnog piva Guinness. Nakon upoznavanja s procesom proizvodnje, slijedi opuštanje u Gravity baru s nezaboravnim pogledom na grad, uz pintu tamnog Guinessa (ulaznica se posebno naplaćuje). Transfer. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Hrvatskoj u 17.00 sati.

Nakon kupnje kupona obavezno poslati kupon sa svim svojim podacima, te KODOM sa kupona, na info@ideaputovanja.hr

DUBLIN  (irski: Baile Átha Cliath) je glavni i ujedno najveći grad Irske. Nalazi se na istočnoj obali Irskog otoka uz široku dolinu rijeke Liffey, tri kilometra od točke u kojoj se ona ulijeva u Irsko more. Dublin je najvažniji irski grad još od vremena srednjeg vijeka. Danas je Dublin ekonomsko, administrativno i kulturno središte cijelog Irskog otoka te ima jednu od najvećih stopa rasta među glavnim gradovima Europe. Broj stanovnika je 505.739 (područje utjecaja 1,6 milijuna).

   Dublin je danas prijestolnica 'keltskog tigra' i glavno sjedište europske high-tech industrije poput: Microsofta, Intela, HP-a i Google-a. Iako je s vremenom izgubio na značenju zbog teške gospodarske krize, Irska je danas svakako zemlja poželjna za život.

 Najpoznatija irska kompanija Ryanair, počela je povezivati naše dvije države, i Dublin nam je postao dostupan za samo dva sata leta zrakoplovom. 

    U Dublinu nema nebodera te gotovo nema stambene ili poslovne zgrade čija visina nadmašuje tri kata, zbog toga što je najduže razdoblje gradske i stambene izgradnje bilo u kasnom 18. stoljeću tijekom gregorijanskog razdoblja, kada su u modi bile niske zgrade i široke ulice. Jedna od rijetkih iznimaka je velika pivovara u Guinnessovu vlasništvu. Samo je nekoliko sačuvanih građevina iz ranijeg razdoblja. Među njima su dvorac Dublin, čija je izgradnja počela 1200. godine, Kristova crkva (Christ Church), katedrala sv. Patrika i bolnica Kilmainham. Jedna od novijih znamenitosti je Dublinska igla.