PodržimoNaše

Okusi Slavonije i odmor u prekrasnoj Baranji! Nakratko zaustavite vrijeme uz 2 noćenja sa doručkom i baranjskom hladnom platom u seoskom domaćinstvu Stara Baranja, sve za 2 osobe i samo 559 kn!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Dvadesetak kilometara sjeverno od Osijeka smjestila se oaza na osunčanim južnim padinama Banovog brda. Učinit će vam se kao da je vrijeme stalo ili da polako protječe poput rijeka Dunava i Drave koji stoljećima grle ovaj kraj.

Upravo je zagrljaj prirode, njezinih šuma, polja, vinograda, ritova, rijeka i čovjeka koji stotinama godina živi i radi na ovim prostorima, stvorio njihovu neraskidivu povezanost. Ona se prepoznaje u mnogim posebnostima Baranje koje istodobno stidljivo skriva i nesebično daruje svojim posjetiteljima.

Ponuda uključuje: 

2 noćenja za dvije osobe s doručkom + slavonska dobrodišlica - hladna plata „Stara Baranja“ (domaći kulen, kobasica, čvarci, slanina, lepinjice, domaće vino i rakija, sokovi)

Uz prethodni dogovor sa Vlasnikom moguće je dogovoriti tradicionalna domaćih jela kao što su fiš-paprikaš, čobanac, baranjski gulaš, cigansko pečenje, roštilj.

Obavezna provjera termina i najava dolaska i dogovor za eventualne dodatne usluge u svezi smještaja, obroka i drugih usluga koje nisu sadržane u ovom aranžmanu (tamburaši, organizacija izleta i obilazaka bogatog baranjskog okruženja) te potvrda rezervacije po primitku kupona na 098/835-240

Usluga smještaja moguća je u novoj i staroj panonskoj kući u više dvokrevetnih i trokrevetnih soba . 

Stara autohtona baranjska kuća iz 1904 godine, poznata je u narodu kao “Kuća Popa Nikole” katoličkog župnika koji je u njoj živio sve do svoje smrti krajem osmdesetih godina prošlog stoljeća. U prednjoj i zadnjoj sobi kuće sačuvan je izvorni namještaj koji je zatečen poslije njegove smrti.

Velika okućnica na brdu iza kuće, pruža utočište za odmor od svakodnevne žurbe i napetosti, te stresa suvremenog življenja(šetnja, ležanje u hladu starih orasa).

Stoljetni i jedinstveni vinski podrumi, ukopani u tlo baranjskog brda, nepregledni vinogradi, kvalitetne autohtone sorte baranjskih vina, domaći gastronomski specijaliteti od ribe i divljači, tradicionalni obiteljski objekti za odmor, lovačke kuće smještene u dubini baranjskih šuma, stari zanati očuvani od zaborava, tamburica i pjesma te zanimljivi narodni običaji, samo su dio turističke ponude koja ovo područje čini jedinstvenim, zanimljivim i prepoznatljivim.

Aktivnosti

Uz našu standardnu ponudu u mogućnosti smo Vam organizirati i sljedeće aktivnosti: 

- posjet parku prirode”Kopački rit”

- posjet podrumu Belja iz 1526 godine

- obilazak vinske ceste, katoličkog i reformatorskog surduka sa 80-tak ukopanih vinskih podruma

- obilazak spomenika u Batini i pogled s tromeđe Hrvatska – Mađarska – Vojvodina

- posjet Osijeku i obilazak barokne Tvrđe

- obilazak Vukovara