Novo na tržištu!!! Tražite originalni hrvatski suvenir? ''T-shirt with a story'' je dizajnersko suvenirska majca Udruge Urbana Mladež iz Zagreba. Samo na Crnom Jaju po super cijeni od 75kn!

15 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Nabavi specijalno dizajniranu majica sa Povijesnom Hrvatskom pričom o Ljubavi i Ratu! Kupon vrijedi isključivo za period: 08.06.-22.06.2015.! Požurite jer ponuda je ograničena!!!

Ponuda uključuje: ''T-shirt with a story'' - dizajnersko suvenirska majca Udruge Urbana Mladež iz centra Zagreba.


Nakon primitka kupona, obavezno se javiti partneru i ispuniti obrazac (sa svim osobnim podacima: ime i prezime, količina, veličina, e-mail, da li je dostava (adresa) ili osobno preuzimanje i ostaviti KOD kupona u komentar) putem sljedećeg  linka, radi osobnog preuzimanja ili dostave majce.


Za sve ostale upite slobodno kontaktirati na info tel.: tshirtwithastory@gmail.com.


Da li znate da Kravata dolazi iz Hrvatske (originalni naziv Cravate)?


Kupnjom ovog proizvoda, ne dobivate samo majicu ili suvenir, dobivate dio Hrvatskog kulturnog nasljeđa i s njime, postajete Hrvati! Nabavite majicu za sebe, svoje prijatelje i obitelj.


Nudimo vam povijesnu priču… priču o Kravati…


Rat

Kao modni detalj, Hrvati su proširili Kravatu u cijeloj Europi u 17. stoljeću. Kada su hrvatski vojnici jurišali u borbu nosili su maramu oko vrata. Ta marama je dobila ime po njima - Kravata (Cravate), a kasnije i postala njihova najprepoznatljiva osobina.

Dok je u Europi bjesnio Tridesetogodišnji rat (1618-1648), u ovu tragediju gurnuti su i hrvatski vojnici koji su, nastupajući pod vodstvom svojih banova, stigli čak do Pariza. 

Hrvatske vojne tradicionalne odore uključivale su slikovite rupce vezane oko vrata na osobit način. Ovaj lijepi «hrvatski stil» osvojio je probirljive Parižane u vrijeme Louisa XIV i oni su usvojili novi modni predmet koji se nosio «a la Croate» (na hrvatski način). Taj izraz ubrzo postao korijenom nove francuske riječi «Cravate».

Raspon tkanina je varirao od grubih tkanina vojnika do finog tekstila i svile časnika.

Nakon povratka iz progonstva 1660. godine, Charles II, vladar kraljevstva Engleske, Škotske i Irske predstavlja taj novi modni dodatak svome narodu.

Uskoro je Kravata kao hrvatski modni izum ušla u građansku modu kao znak kulture i elegancije i osvojila Europu i danas cijeli civilizirani svijet.


Ljubav

Moglo bi se reći da su hrvatske žene te koje su zapravo izumile kravatu. Hrvatice su svojim zaručnicima i muževima davali kravatu prije nego što su napustili Hrvatsku i krenuli u rat. To je bio znak ljubavi i spomena, za ključne trenutke života kako bi ih se sjetiti kada su bili daleko od svoje zemlje i obitelji. Crvena Kravata predstavlja je ljubav i značila da su muškarci sretno zauzeti, dok su bijelu Kravatu nosili mladići koji nisu bili zauzeti. Na ovaj način žene bi znale tko je od mladića slobodan za romantičan susret. Nadamo se da će ova priča postati stalni podsjetnik o Lijepoj našoj i o jednom od njezinih najprepoznatljivijih simbola - Kravati.


A New Croatia designer brand; T-shirt with a Story!


T-shirt with a  Story dizajnerski tim se sastoji od mladih dizajnera iz Hrvatske čiji je cilj podizanje svijesti o hrvatskoj kulturnoj baštini na zabavan način! Pri kupnji našeg proizvoda  podržavate širenje i edukaciju o hrvatskoj povijesti i kulturi.


Hvala vam na kupnji i hvala vam na vašoj potpori!