Otputujte u VENECIJU I PADOVU sa Idea putovanjima!!! Vozite se gondolom i posjetite otoke lagune, te uživajte u hotelu 4* uz 2 noćenja sa doručkom, u periodu 14.-16.08.2015. po super cijeni!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Bajkovito putovanje u gradove ljubavi - Padova i Venecija! Polazak iz Zagreba, Karlovca i Rijeke!

Vozite se gondolom i posjetite otoke lagune te uživajte u romantičnom Lido di Jesolo ili okolici. Izrazite ljubav voljenoj osobi, prijatelju, roditelju, djetetu....koga god nosite u srcu...


Ponuda uključuje: PUTOVANJE U VENECIJU, PADOVU i otoke lagune 14.-16.08.2015.

Cijena uključuje:

• prijevoz turističkim autobusom prema programu, 

• smještaj u Lido di Jesolo ili okolici u hotelu 4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja sa doručkom

• razgledavanja prema programu, 

• pratitelja tijekom putovanja, 

• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja


Cijena ne uključuje:

• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, 

• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), 

• boravišna pristojba 1,00 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata od 01.01.2012. u hotelu 3*,

• vožnja vlakom Venecija - stanica S.Lucia 10,00eur u oba smjera (1.dan),

• izlet u Padovu autobusom sa pratiteljem putovanja 10,00 eur po osobi,

• izlet brodićem  na otoke lagune sa pratiteljem putovanja (Torcello, Burano i Murano) 20,00 eur po osobi,

• doplata za jednokrevetnu sobu: 250 kn,

• putno osiguranje.

Nakon kupnje kupona potrebno je rezervirati termin na br.tel.:  00-385-1-4008-180; ili mail info@ideaputovanja.hr.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan     ZAGREB/RIJEKA  – VENECIJA

 Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć je polazak sa Ka Petrol 6.30) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 8.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do mjesta San Dona di Piave. Ovdje ćemo pričekati naš vlak koji će nas za dovesti u Veneciju, stanicu S.Lucia. Cijena karte vlaka iznosi 10,00 eur u oba smjera. Na zadnjoj stanici vlaka izlazimo i pješke krećemo prema Mostu Rialto. Šetajući prelazimo preko mnogobrojnih kanala, mostova i malih trgova. Na sve strane su mali restorančići, kafići, uske uličice sa malim trgovinama. Iako vam se čini da ste ušli u mali labirint ulica, nemojte brinuti jer svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru. Stižemo i do Trga Svetog Marka, središta Naš pratitelj će vas odvesti i do Santa Maria Salute. U slobodno vrijeme predlažemo vožnju gondolom. Skupo? Prilično, 80 eur za 30 minuta, no u jednoj gondoli vas može biti šest, pa podijelite trošak. Sastajemo se oko 19,00 sati te krećemo vlakom prema San Dona di Piave. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

    

2.dan  IZLET U PADOVU ILI BACK TO VENECIJA

Doručak. Danas smo puni dojmova pa predlažemo dvije varijante; PADOVA ILI VENECIJA.

Uz doplatu od 10,00 eur po osobi možete ići na jednodnevni izlet u Padovu (izlet 1)u kojoj bi program bio sljedeći; polazak iz hotela našim autobusom oko 08,30 sati, vožnja 80 km do Padove. Ako se prisjetite serije „Malo misto“ i doktora Luiga, njegovog čitanja Dantea i studiranja u Padovi, onda će vas sigurno još više zainteresirati sam grad. Proći ćemo uz najveći kružni trg u Europi, Prato della Valle, sa 78 skulptura važnih osoba. Kružimo i dolazimo do Bazilike Svetog Antuna, u kojoj se nalazi njegov grob i njegove relikvije. Kraće zadržavanje. Uskim ulicama dolazimo do poznatog kultnog mjesta caffe Pedrochi u palači iz 1831.godine. Zovu ga caffe bez vrata, jer do prvog svjetskog rata bio je otvoren dan i noć. Predlažemo fancy kavicu ili idite preko puta gdje ćete svakako dobiti istu uslugu ali po normalnoj cijeni. Vodič će vas rado odvesti do Piazza dei Signori i pokazati vam smjer dobrih trgovina ili mjesto za ručak. Nakon pauze šetnja kroz arkade grada,  pogled na Katedralu. Polazak iz Padove je predviđen u kasnim popodnevnim satima. Ili (izlet 2) ako ste se odlučili za ponoviti Veneciju; poslije doručka naš bus će vas odvesti do busne stanice u Mestrima, gdje ćete za 1,30 eur u jednom smjeru gradskim autobusom opet stići do Venecije u kojoj možete ponovno uživati. Navečer će vas naš bus na istom mjestu i pokupiti.

 

3.dan OTOCI LAGUNE - RIJEKA – ZAGREB 

Doručak i odjava iz hotela. Uz doplatu od 20 eura po osobi krećemo na izlet brodićem na otoke lagune. Prvo ćemo posjetiti otok Torcello, mjesto gdje je sve počelo i gdje je laguna nekad bila najneseljenija.  Jedan od najpoznatijih zaljubljenika u šarm i mir Torcella bio je američki književnik Ernest Hemingway koji je na otoku proveo izvjesno vrijeme 1948. godine, te tu napisao dobar dio svog romana “Preko rijeke i u šumu”. Također Hemigway je volio provoditi vrijeme u restoranu Locanda Cipriani pred kojeg ćete proći na putu do katedrale. Nakon toga odlazimo brodićem do otoka Burano, čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću, kada su žene počele vesti čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada, jer legenda kaže da su tako njegovi ribari lakše našli put kućama u gustoj magli koja većinu zimskih večeri obavija lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Nakon degustacije originalnih burano keksa, prošeka ili aperol spritza-popularnog aperitiva brojnih Venecijanaca i otočana, nastavljamo vožnju brodićem do otoka Murano, gdje ćemo posjetiti tvornicu stakla i vidjeti demonstraciju. U gradu postoje brojne radionice za proizvodnju stakla. Oko 16,00 sati krećemo za Hrvatsku. Dolazak se očekuje do ponoći.


Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije.

Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.


Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.