[LONJSKO POLJE] Ljeto u čarobnom Ekoetno selu ''Strug''!!! Odmor u srcu prelijepog Lonjskog polja uz tjednu ili vikend opciju s noćenjem i doručkom za 2 osobe već od 229kn!

33 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ekoetno selo ''Strug'' idealan je smještaj za turiste željne odmora u oazi mira, tišine i prirodnih ljepota. Ponuda vrijedi do čak 15.09.'15.!

Uživajte u predivnim krajolicima, opustite se i odmorite uz čarobne prizore seoske idile u Ekoetno selu Strug koje se nalazi u selu Plesmo u srcu Posavine, na rječici Strug. 

Ponuda uključuje odabir između 2 opcije smještaja u lijepim i novim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama u Ekoetno selu "Strug":


PREKO TJEDNA / utorak-petak - 1 noćenje + doručak za 2 osobe 229 kn


PREKO VIKENDA / PRAZNIKA petak - nedjelja - 1 noćenje + doručak za 2 osobe za 249 kn


Kupci ovog kupona ostvaruju sljedeće pogodnosti: 

slobodno korištenje bicikala (ovisno o raspoloživosti)


Dođite kod nas i uživajte posavskoj hrani i moslavačkim vinima, u pogledu na gnijezdo roda, lastavica, divljih pataka...i na naše posavske konje... 


Kupon vrijedi do 15.09.2015.

Ekoetno selo ''Strug''

Uživajte u predivnim krajolicima, opustite se i odmorite uz čarobne prizore seoske idile u Ekoetno selu Strug koje se nalazi u selu Plesmo u srcu Posavine, na rječici Strug.Idealan je smještaj za turiste željne odmora u oazi mira, tišine i prirodnih ljepota. Udaljeno je jedan kilometar od sela Krapja, europskog spomenika kulturne baštine A-kategorije i nalazi se na južnom ulazu u Park prirode Lonjsko polje.

Dođite kod nas i uživajte posavskoj hrani i moslavačkim vinima, u pogledu na gnijezdo roda, lastavica, divljih pataka...i na naše posavske konje...Na imanju se nalazi restoran čiji je kapacitet 80 mjesta u 3 prostorije, a tu je i otvorena terasa s 25 mjesta.

U našoj pečenjari koja može primiti 35 gostiju pripremamo sva jela s ražnja, roštilja, iz kotlića i peke.

Također možete provesti noć u ambijentu autohtonih posavskih kuća u kojima se nalazi 6 dvokrevetnih soba, jedna trokrevetna i apartman u 142 godine staroj kući koja ima dvije dvokrevetne sobe.

To je ukupno 20 postelja u Ekoetno selu Strug.

Osim tih smještajnih kapaciteta nudimo još 26 postelja u sedam autohtonih starih hrastovih kuća koje se nalaze u selima Krapje i Drenov bok, udaljenih od Plesma 2 i 5 kilometara, dakle na 5 minuta. Svaka od tih kuća ima dvije spavaće sobe i jednu ili dvije kupaone.

Dakle ukupno raspolažemo s 56 postelja! 

Lonjsko polje

Park prirode Lonjsko polje je najveće zaštićeno močvarno područje ne samo u Hrvatskoj već i u cijelom dunavskom porječju. Osnovna karakteristika ovog zaštićenog područja ukupne površine 50.650 ha periodične su poplave, najčešće u proljeće i u jesen koje uvjetuju vrlo veliku bioraznolikost. Zbog toga ovdje možete pronaći gotovo sve europske biljke vlažnih i močvarnih staništa (preko 550 vrsta). Životinjski svijet Lonjskoga polja također je vrlo raznolik. U Lonjskom polju gnijezdi veliki broj ptica(preko 250 vrsta), a naročito ptica močvarica. Bijele rode, žličarke, razne čaplje, orlovi štekavci i kliktaši, i mnoge ptice selice koriste velike pašnjačke površine tražeći hranu. Čak dva područja unutar Parka – Krapje đol i Rakita, proglašeni su posebnim ornitološkim rezervatima.

Lonjsko polje je značajno i po autohtonim pasminama domaćih životinja: turopoljska svinja, posavski konj, posavski gonič, podolsko govedo, posavska kukmasta kokoš i posavska guska. Na ovim se prostorima još zadržao tradicijski oblik pašarenja jer se stoka se u zajedničkim stadima veći dio godine nalazi na otvorenoj ispaši.

Nizinske poplavne šume pokrivaju 2/3 ukupne površine Parka prirode. One su veliko prirodno bogatstvo, posebice hrast lužnjak, koji zajedno s poljskim jasenom, grabom i johom čini mirno utočište za divlje svinje, srne, jelene i ostale životinjske vrste .U većini sela još prevladavaju tipične drvene posavske kuće. Neke su stare i više od 200 godina. Zbog ambijentalne očuvanosti starih kuća, sela lonjskog polja izgledaju kao u bajci.

Zbog velikog broja gnijezda roda, selu Čigoč je dodijeljen naslov prvog «Europskog sela roda».

ISKLJUČIVO po kupnji KUPONA sa partnerom dogovorite termin dolaska putem tel:  091/6006377, 091/6006378 ili na mail: info@ekoetno-selo-strug.hr.