PodržimoNaše

Pripremite Vaše klima uređaje na vrijeme!!! Budite spremni za dugo vruće ljeto i osigurajte na vrijeme servis klima uređaja u kućanstvima i poslovnim prostorima uz 50% popusta! Kupon do 30.09.2015.!

14 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kompletna usluga firme Grijanje Elektro Klima iz Siska moguća je na području grada Zagreba i Zagrebačke županije te Siska i Sisačko-moslovačke županije!

Ponuda uključuje: servis klima uređaja u kućanstvima i poslovnim prostorima.


Nakon kupnje kupona potrebna je rezervacija termina na mobitel 0958516368 ili na e-mail: info@gek.hr, uz KOD kupona.


Svi kupci kupona imaju 30 % popusta pri montaži uređaja!!

Servis uključuje:

čišćenje filtera unutarnje jedinice

odmašćivanje isparivača unutarnje jedinice

čišćenje ventilatora unutarnje jedinice

čišćenje odvoda kondezata

čišćenje maske unutarnje jedinice

dezinfekcija unutarnje jedinice

kontrola količine rashladnog medija

kontrola elektromehaničkih sklopova

općenita kontrola ispravnosti.


Nadopuna klima uredaja freonom od 50 do 150 kn.

   

Servis se obavlja sredstvima odobrenim od zavoda za javno zdravstvo RH i Partner posjeduje certifikat Ministarstva zaštite okoliša.

 

KLIMA UREĐAJI KAO PUT PRIJENOSA ZARAZE LEGIONELAMA

     Klima uređaji mogu prenositi legionele kroz zgradu u velikim centralnim sustavima za klimatizaciju. Najčešće u samim klima komorama i kanalima kojima prolazi zrak nema razmnožavanja legionela, već oni služe samo kao put prijenosa legionela. Iznimka mogu biti ovlaživači zraka koji se nalaze u sklopu klima uređaja i koji u iznimnim slučajevima mogu podržavati rast legionela.


    Praktično valja znati da je svuda u svijetu, pa i u Hrvatskoj, kada se govori o klima uređajima, kao putu prijenosa legionela, izvor legionela u rashladnim tornjevima (coolin towers), koji mogu biti dio sustava za klimatizaciju, ali to nije uvijek slučaj.


     Rashladni tornjevi su tehničke naprave koje služe tome da vodu, koja se zbog svoje funkcije rashlađivanja nekog tehničkog sustava, sama zagrijala, rashlade. Takvi rashladni tornjevi, koji se uvijek nalaze izvan zgrade (na krovu ili u okolici zgrade) mogu se naći u zgradama sa velikim frižiderima (hoteli, industrija hrane, bolnice i sl.) koji hlade kompresore sa vodom ili pak to mogu biti rashladni tornjevi koji hlade vodu za kompresore klima uređaja. Rashladni se tornjevi koriste u mnogim dugim industrijskim pogonima i svi imaju istu funkciju. Zagrijana voda u zatvorenim cijevima, iz procesa u kojem hladi neki kompresor, dolazi do tornja. Voda se u tornju raspršuje pomoću mlaznica u fini aerosol, koji pada na dno tornja u jedan bazen. Toranj je porozan, tj. ima otvore za zrak i ima ventilator, koji dodatno hladi raspršenu vodu.


      U toplijim mjesecima, temperatura vode u tornju je povoljna za rast i razmnožavanje legionela. Ako se toranj redovito ne čisti i ne voda ne dezinficira, u vodi tornja nakuplja se prljavština iz okoline, lišće, perje i drugi anorganski i organski otpad, koji pogoduje rastu legionela. Legionele koje se namnože u tornju nalaze se u vodenom aerosolu u okolici tornja. Ljudi izloženi ovom aerosolu mogu oboljeti od legionarske bolesti. Vjetrom nošen aerosol može dosta daleko putovati i zaraziti ljude koji se nalaze u blizini tornja, ali i stanovnike susjednih zgrada i prolaznike. Ukoliko se u blizini takvog tornja nalaze zrakolovke koje uzimaju vanjski zrak za klima uređaj, tada infekciozni vodeni aerosol iz tornja može putem zrakolovki uči u klima uređaj i proširiti se po zgradi te inficirati ljude unutar zgrade.


     Kao što je gore rečeno, ovlaživači zraka unutar klima komora mogu biti mjesta razmnožavanja legionela, ali to je iznimno. Kako bazeni s vodom za ovlaživanje mogu sadržavati i druge bakterije i gljive to ove valja redovito čistiti i dezinficirati, te puniti s čistom vodovodnom vodom. Sustavi koji koriste paru za ovlaživanje zraka su bezopasni.


     Rashladne tornjeve valja smjestiti daleko od zrakolovki, te ih redovito čistiti i dezinficirati klornim preparatima. Preporučuje se zamijenjivati rashladne tornjeve koji koriste vodu s onima koji hlade nekim drugim medijem. Neke zemlje zabranjuju rashladne tornjeve u krugu bolnica. Redovito valja čistiti i dezinficirati ovlaživaće zraka, te upotrebljavati sterilnu vodu za ovlaživanje (obavezno u zdravstvenim ustanovama) ili vodu kvalitete one za piće


Usluga je moguća na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, Siska i sisačko moslovačke županije.