[MÜNCHEN] Izlet na Oktoberfest!!! Jednodnevni izlet autobusom 03.10.'15. uz Svijet putovanja po super cijeni za samo 289kn! Polazak iz Zagreba!- GARANTIRANI POLAZAK

87 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Zagarantirana zabava!!! Budite ove godine i Vi dio Oktoberfesta! Veliki tradicionalni bavarski pivski festival koji se ne propušta! Kupon vrijedi isključivo na datum 03.10.2015.!

Danas se Oktoberfest  smatra najvećim festivalom na svijetu, jer okuplja oko 6,5 milijuna posjetitelja, a za 16 dana njegovog trajanja u Münchenu, možete uživati u raskoši i šarenilu boja, tradicionalnih nošnji, veselom raspoloženju i ukusu najboljih piva...

Ponuda uključuje: Oktoberfest - Jednodnevni izlet 03. listopada 2015. po super cijeni! 

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom prema programu putovanja, razglede prema programu putovanja, licenciranog turističkog pratitelja tijekom puta jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana. 

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju,troškove osobnih narudžbi i ulaznice,dobrovoljno putno osiguranje:zdravstveno osiguranje – 32,00 kn, osiguranje od otkaza putovanja – 60,00 kn 


Rezervacija mjesta u šatorima se radi na upit, preporuka da to učinite minimalno 60 dana prije početka festivala direktno na stranicama Oktoberfesta. Rezervaciju mjesta u šatorima možete rezervirati na linku za šator koji želite posjetiti.

Kupon vrijedi isključivo na datum 03.10.2015.

Nakon kupnje kupona potrebno je poslati kod kupona i slijedeće podatke na e-mail: info@svijetputovanja.hr (ime i prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, kontakt br. telefona, mail adresa).

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Zagreba u subotu u 00.15 sati s Autobusnog kolodvora (peroni 502-505). Vožnja kroz Sloveniju, Austriju, Njemačku do Münchena. Po dolasku šetnja gadom: KÖNIGSPLATZ – LEOPOLDSTRASSE – GRADSKA VIJEĆNICA – BAVARIA – THERESIENWIESE – KARLSPLATZ – KARLSTOR – FRAUENKIRCHE – MARIENPLATZ – STARA i NOVA GRADSKA VIJEĆNICA. Slobodno vrijeme i posjet Oktoberfestu, najposjećenijem pivskom festivalu na svijetu, na kojem se može uživati u najpoznatijim munchenskim pivima, ali i ostalim gastro specijalitetima. Polazak za Zagreb  23.00 sata i dolazak na mjesto polaska u jutarnjim satima slijedećeg dana.


ZANIMLJIVOSTI:

Oktoberfest u Münchenu na livadi Theresienwiese najveća je pučka fešta na svijetu. Dolaze i brojni turisti iz cijelog svijeta. U Münchenskim dijalektu se zove d Wiesn a održava se od 1810. godine a na Theresienwiese. Svake godine dolazi preko šest milijuna posjetitelja.

Prvi Oktoberfest održan je 1810. godine u čast kralja princa Ludviga (kasnije Ludvig I. od Bavarske) koji se tada vjenčao s princezom Theresom von Sashen-Hildburghausen. Tradicija nije održana u razdoblju od 1854. do 1873. Zbog velike epidemije kolere, kao ni za trajanja dva svjetska rata.

Za Oktoberfest münchenske pivovare proizvode posebno Wiesn pivo s većim postotkom alkohola tako da ga sadrži od 6-7%. Traje šesnaest dana, počinje svake godine krajem rujna i završava početkom listopada. Subotom u točno 12:00 sati u šatoru Schottenhammel gradonačelnik otvara prvu bačvu piva uz povik "O'zapft is!" ( "Otvoreno je!"). Od tada se Oktoberfest smatra otvorenim.


Svake godine prisutni znatiželjno čekaju da vide koliko puta gradonačelnik treba udariti čekićem dok prvo pivo poteče, a postoje čak i oklade. Najbolji rezultat s po dva udarca je imao Ude (2005., 2008. i 2009.), ali bilo je već potrebno i 19 udaraca (Wimmer, 1950.).Kao primjer ostalih zanimljivosti moguće je navesti kako se 2004. godine popilo 5.5 milijuna litara piva, 35 000 litara vina, 20 000 boca šampanjca, 200 000 šalica kave i čaja te 700 000 boca vode i limunade. Pojelo se 200 000 pari kobasica, 500 000 pilića, 50 000 kg ribe i 89 pečenih volova. Te iste godine izgubljeno je oko 4000 stvari, a najbizarnije od njih su note skladbe Johanna Sebastiana Bacha, umjetni zlatni zubi i 13 000 starih njemačkih maraka koje su pronađene u jednim hlačama.