PodržimoNaše

[TURSKA] 7 dana Kapadokije!!! Kružno putovanje-Konya, Göreme, mjesečeva pokrajina, Antalija..prijevoz avionom, smještaj u hotelima s 5 i 4*, doručkom..već od 1699kn!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Datum polaska: 08. ili 29.10.2015.! Uz švedski stol, stručno vođenje na hrvatskom jeziku, GRATIS transfere..Let iz Ljubljane uz GRATIS transfer od/do Ljubljane!!!

Ponuda uključuje: Turska - Kapadokija, kružno putovanje, let iz Ljubljane uz GRATIS transfer od /do Ljubljane, za 1 osobu, datum polaska: 01.10.2015., 08.10.2015., 15.10.2015., 22.10.2015. ili 29.10.2015. 


Izaberite između 5 opcija: 

Opcija 1: 01.10.2015. za 2199 kn.   zatvoreno!

Opcija 2: 08.10.2015. za 1999 kn.    

Opcija 3: 15.10.2015. za 1899 kn.    zatvoreno!

Opcija 4: 22.10.2015. za 1799 kn.    zatvoreno!

Opcija 5: 29.10.2015. za 1699 kn. 


U cijenu uključeno: 

Povratna avionska karta, 

transfer od aerodroma do hotela te transferi autobusom, 

smještaj u hotelima s 5 i 4 *, 

7 x doručak - švedski stol, 

vođenje na hrvatskom jeziku. 


VAŽNO: Obavezna nadoplata za zračne pristojbe od 798kn po osobi.

Kapadokija je remek-djelo, rezultat stvaranja prirode i čovjeka. Uz ostatke blistavoga hetitskog i bizantskog razdoblja, pokazat ćemo Vam jedan od najneobičnijih prirodnih krajolika na svijetu. Kapadokija skriva podzemne naseobine i jamske crkve u kojima su generacije kršćana tražile utočište i koje su danas pod zaštitom UNESCA kao kulturno nasljeđe od neprocjenjive vrijednosti. Doživite najljepše kutke Turske!

1.dan: Let do Antalije

Let iz Ljubljane uz GRATIS transfer od/do Ljubljane. Vaš vodič putovanja dočekat će Vas na dolasku i još jednom Vam uz osvježavajuće piće poželjeti dobrodošlicu u hotel. Noćenje na području Antalije.

2.dan: Samostan Mevlana – Kapadokija

Vožnja prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Melvana, danas muzej i riznicu muslimanske umjetnosti i obrta. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji. Noćenje na području  Kapadokije.

Mevlana Dželaludin Rumi poznati je perzijski mistik i utemeljitelj derviša iz 13. stoljeća. Ples derviša je nešto očaravajuće, kao i sama poezija ovog otvorenog, produhovljenog i srčanog pjesnika koji je volio uživati u pjesmi i vino, jednako koliko i u molitvi!

U Konyi je proveo većinu života i zato se Konya smatra njegovim gradom i gradom derviša!

3.dan: Goreme

U gradu Goreme razgledat ćete podzemnu jamsku crkvu ukrašenu freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA. Ovdje se priroda potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama stožastog oblika, poroznima poput kakva mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji - Dolinom monaha, odnosno Dolinom vilinskoga kamenja. Krajolik, sa svojim originalnim i savršenim kamenim oblicima koji sežu do 10 metara u visinu, te stoje pojedinačno ili u grupama, tako je jedinstven da opravdano izaziva oduševljenje. Osim toga, na Uchisarju, s najvišeg vrha, možete uživati u nezaboravnom pogledu na krajolik formiran prirodnom erozijom. Noćenje na području Kapadokije.

4.dan: Mjesečeva pokrajina Kapadokija

Pokrajina Kapadokija  se sa svojim neobično oblikovanim krajolikom, podzemnim crkvama i naseobinama može usporediti s površinom Mjeseca. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine travertina. Tijekom vremena pod utjecajem prirodnih sila  neki su se slojevi travertina nakupili, dok su drugi jednostavno - isprani. Prve izbjeglice naselile su ovu pokrajinu u 7.st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su crkve, kapele i samostane isklesali u mekim stijenama. Na putovanju ćete se provesti kroz prelijepe pokrajine: Avcilar, Guvercinlik i Cavusin sa stankama  za fotografiranje. Tijekom dana posjetit ćete i tkaonicu tepiha gdje ćete upoznati cijeli proces -  od proizvodnje sirovina: svile, pamuk i vune pa sve do tkanja gotovog proizvoda. Noćenje na području Kapadokije.

5.dan: Kapadokija - Antalija 

Napustit ćete Kapadokiju i krenuti u smjeru stanice za karavane Obruk Han iz vremena Seldžuka. Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalija gdje ćete boraviti posljednja tri dana putovanja.

6. dan: Antalija

Danas posjećujete jedan od najljepših gradova turske rivijere. Zaštićen veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa, ovdje uspijeva bogata vegetacija. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na Kalekapisiju, „kuli tvrđave“, nalazi se toranj sa satom na staroj kuli gradskih zidina. U šetnji gradom pružit će Vam se brojne mogućnosti za kupovinu. Imate priliku za povoljnu kupovinu nakita i modnih proizvoda od kože. Za kraj dana posjećujete čuveni vodopad Karpuzkaldiran.


7.dan: Aspendos

Danas ćete posjetiti Aspendos. Elegantan lučni most i veliki akvadukti podsjetit će Vas na slavne dane Aspendosa. Najveća znamenitost grada je teatar koji prima 15.000 gledatelja, a koji i dan-danas služi za održavanje glazbenih i kazališnih predstava.


8.dan: povratak u Ljubljanu (gratis transfer od Ljubljane do ZG)

Doručak u hotelu, prijevoz do zračne luke i povratak kući.


Za putovanje u Republiku Tursku hrvatski državljani dužni su ishoditi vizu putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 $. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 179,- kn (s uključenim troškom vize). 

Nakon kupnje kupona obavezno je kontaktirati agenciju Nikal (uz KOD kupona) u roku od 3 dana na: mail info@nikal.hr kako biste dogovorili detalje oko putovanja!