Jednodnevni izlet u Beč sa autobusom iz Varaždina, Ludbrega, Koprivnice, Đurđevca i Bjelovara uz 30% popusta! Očarajavući božićni doživljaj Beča uz shopping i razgledavanje!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Provedite s nama nezaboravan dan i osjetite ugođaj adventskog Beča uz šalicu kuhanog vina! Grad Beč posebno je lijep za vrijeme adventa, kada vrvi božićnim sajmovima od kojih je najpoznatiji Christkindlmarkt.

Polazak 22.12.2012.

00:00 h Bjelovaru - Radićev Trg parkiralište;
00:30 h Đurđevac - Autobusni kolodvor;
01:00 h Koprivnica - Autobusni kolodvor;
01:30 h Ludbreg - Autobusni kolodvor;
02:00 h Varaždin - ispred hotela Turist.

Povratak iz Beča u 18:30 h, dolazak u Varaždin, Ludbreg, Koprivnicu, Đurđevac i Bjelovar na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz povremena stajanja.

Broj sjedala u autobusu se ne dobiva kupnjom kupona, već se sjedi prema raspoloživosti.

Beč, glavni i najveći grad Austrije, i jedna od devet austrijskih saveznih zemalja.

Grad leži na obalama Dunava, 40 km od granice sa Slovačkom i slovačkog glavnog grada Bratislave. Ima oko 1,6 milijuna stanovnika (petina stanovništva Austrije). Simbol Beča je katedrala sv. Stjepana, sjedište bečkog nadbiskupa. Administrativno je podijeljen na 23 okruga (njem. Bezirk). Sjedište je nekoliko međunarodnih organizacija: OPEC-a (Organizacije zemalja izvoznica nafte), IAEA (Međunarodne agencije za atomsku energiju) i UNIDO-a (Organizacije za industrijski razvoj Ujedinjenih naroda). Beč je u svjetskim razmjerima odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim raskošnim kulturno-povijesnim spomenicima iz doba Austro-Ugarske monarhije, raznolikoj kulturnoj ponudi i naslovu glazbene prijestolnice u kojoj su između ostalih živjeli i stvarali poznati glazbenici kao što su Beethoven ili Mozart. U gradskom središtu (Innenstadt) nalazi se veličanstvena katedrala sv. Stjepana te brojni spomenici uvršteni na listu svjetske kulturne baštine. U neposrednoj blizini su i Bečka državna opera (Wiener Staatsoper), ulica Kärntner Straße - najfrekventnija pješačka zona Austrije, poznati hoteli, kavane i slastičarnice kao i znameniti Ring - ulica Ringstraße, koja kao prsten okružuje središte grada. Od 1980. godine u Beču se razvila živahna i raznovrsna noćna scena s ugostiteljskim četvrtima, umjetničkim galerijama, noćnim klubovima, jazz barovima i priredbama svake vrste.

Većina bečkih znamenitosti može se posjetiti tijekom cijele godine kao npr. dvorci Schönbrunn, Hofburg i Belvedere ili poznati muzejski kompleks MuseumsQuartier.

Veliki broj posjetitelja u Beč dolazi u mjesecu prosincu kada se u gradu održavaju i brojni božićni sajmovi na otvorenomm (Weihnachtsmarkt) od kojih je najpoznatiji Christkindlmarkt koji se pred Gradskom vijećnicom održava od 1975. godine.