PodržimoNaše

[ISTANBUL] Studeni u Istanbulu!!! Sa Idea putovanjima uživajte 4 dana u Istanbulu na velikom MARATONU 13.-16.11.'15., uz let avionom iz Zagreba za samo 1489kn/osobi, smještaj u hotelu 3/4*+doručak..!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

4 dana senzacionalnog Istanbula i velikog maratona, uz prijevoz avionom iz Zagreba, smještaj u vrhunskom hotelu na bazi noćenja s doručkom u 1/2 sobama, izlete i razgledavanja prema programu, pratitelja..sve to po super povoljnoj cijeni!

,

Ponuda uključuje: Idea putovanja- ISTANBUL MARATON  4 DANA avionom iz Zagreba za 1489 kn/osobi.  

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul - Zagreb, smještaj u hotelu 3/4* u Istanbulu na bazi noćenje/doručak u dvokrevetnim sobama 3 noćenja, razgledavanja i izlete prema programu, pratitelja putovanja pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja. 

Cijena ne uključuje: obavezna nadoplata za zrakoplovne pristojbe 950 kn po osobi, doplatu za jednokrevetnu sobu - 450 kn, viza za Tursku (radi se on line - gotova u tren oka, potrebna putovnica) 170 kn po osobi, turski hamam (hamam + body srub + pjena bubble wash) 45 eur po osobi, ulaznica za Sultan Ahmet (Aya Sofija + Topkapi palača sa lokalcem i slušalicama) 45 eur po osobi, doplata za harem u Topkapi 10 eur po osobi, ulaznica na maraton, putno osiguranje (zdravstveno i osiguranje od otkaza) - preporučamo, krstarenje brodom po Bosporu 20 eur po osobi, turska večera sa plesačicama u restoranu Gar 35 eur po osobi, izlet u Bursu 50 eur po osobi, izlet na Prinčeve otoke 20 eur po osobi, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.).

Nakon kupnje kupona potrebno je rezervirati termin na br.tel.: 00-385-1-4008-180 ili mail info@ideaputovanja.hr, uz KOD kupona.

Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja 13.-16.11.2015.

Putovanje u Istanbul 

Veliki marathon  13.11.-16.11.2015.


1. dan, 13.11.2015., ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika kod šaltera informacija u zračnoj luci Pleso 90 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlines i polijetanje zrakoplova u 12:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 15:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 3*, smještaj. Sa pratiteljem putovanja odlazimo u šetnju na Sultanahmet. Hotel se nalazi na pješačkoj udaljenosti od Sultanahmeta. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan,  14.11.2015.  ISTANBUL

Doručak. Sastanak sa lokalnim vodičem te u 08,15 polazimo prema Topkapi palači (ulaznica doplata) u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Obilazak harema koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, je ono što ćemo prvo vidjeti kao i sultanove odaje. Polazimo prema Aja Sofiji,(doplata) remek-djelu bizantske arhitekture, hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa, ulazimo u objekt sa lokalnim vodičem i nakon razgleda posjeitit ćemo još i džamiju Sultana Ahmeta (Plave džamije) iz 17. st., u kojoj se ne naplaćuje ulaznica a zanimljiva je zbog šet minareta i svoje legende te se nalazi tik do Aja Sofije. Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja. Slobodno vrijeme za odlazak na Kapali čaršiju, jednu od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 4000 dućana te eventualnoj kupovini. Navečer predlažemo tipičnu tursku večeru uz show program i trbušne plesačice. Noćenje.

3. dan,15.11.2015., ISTANBUL - MARATON

Doručak u hotelu. Odlazak na marathon. Trčimo cijeli dan gradom koji je napola blokiran samo zbog nas. Povratak u hotel. Noćenje. Oni koji ne žele taj dan ostati u gradu mogu slobodno uplatiti izlet u Bursu koja je prekrasna i tako različita od velikog i zagušenog Istanbula ili izlet na Prinčeve otoke. Kasnije ako želite možete se odmoriti u pravom turskom hamamu (doplata) . Da vam opišemo kako to izgleda; prvo se skinete i zamotaju vas u kuhinjsku krpu, a onda vas krenu prati sapunicom, nakon toga ispiranje. Traje nekih 20 minuta. Nakon toga se ide u hamam, na čaj. Koža je nakon toga prekrasna. Sveukupno nekih 1,5 sati. Evo slikica; www.cemberlitashamami.com. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 16.11.2015., ISTANBUL - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema egipatskoj tržnici na kojoj ćemo vidjeti mnoštvo začina, mirisa i boja. Slobodno vrijeme za isprobavanje lokuma. Odmah oko 11,00 krećemo na krstarenje brodom po Bosporu (doplata), rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel po prtljagu te transfer do zračne luke. Prijava na let Turkish Airlines u 18.10 sati. Dolazak u zračnu luku Zagreb u 19.20 sati.