[RIM] Otputujte u jedan od najljepših gradova svijeta!!! Uživajte u vikendu u glavnom gradu Italije, Rimu i Vatikanskim muzejima 19.-22.11.2015. za samo 1159 kn! Polazak autobusom iz Zagreba!

36 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u nezaboravnoj ponudi iz snova i uz 2 noćenja u prelijepom hotelu smještenom u samom centru Rima, gdje se navečer možete vratiti kad god poželite jer ne ovisite o prijevozu! Kupon vrijedi isključivo 19.-22.11.'15. po super cijeni!!!

Ponuda uključuje: VIKEND U RIMU I VATIKANSKI MUZEJI - 19.– 22.11.2015. za samo 1159 kn! 


HOTEL U CENTRU - navečer se možete vratiti kad poželite jer ne ovisite o prijevozu!

  

Cijena uključuje: 

prijevoz turističkim autobusom prema programu, 

dva noćenja sa doručkom u hotelu 3*/4* (dvokrevetne/trokrevetne sobe) u centru Rima, 

razgledavanja prema programu, 

pratitelja tijekom putovanja, 

pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja. 


Cijena ne uključuje: 

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, 

dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, 

troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), 

ulaznica za Vatikanske muzeje (plaćaju se u poslovnici agencije Idea putovanja) i rezervacija termina 250,00 kn/osobi (min 20 pax) – plaćanje u poslovnici, 

žičara za Orvieto 2,60 eur, 

slušalice za vođenje po danu 4,00 eur (ne uključuju slušalice u Vatikanu, jer ta država ima čak samo svoju frekvenciju), 

plaća se boravišna pristojba od 4,00-6,00 eur po osobi/danu, 

ulaznica za Koloseum i Forum Romanum 12,00 eur – (savjet; nemojte raditi rezervaciju, možete posjetiti zadnji dan popodne, vrijeme koje ćete utrošiti je sigurno dva sata), 

doplata za jednokrevetnu sobu: 380 kn, 

Putno osiguranje. 


Kupon vrijedi isključivo na datum polaska 19.-22.11.'15.!

Nakon kupnje kupona potrebno je rezervirati termin na br.tel.: 01 4008 180 ili mail info@ideaputovanja.hr, uz KOD kupona.


PROGRAM PUTOVANJA:


0.dan     ZAGREB/KA-RIJEKA - RIM  19.11.2015., četvrtak

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  22.00 sata. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak Ka Petrol) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 23.55 sati. Noćna vožnja.


1.dan    RIM  20.11.2015., petak

Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Rima. Po dolasku smještaj u hotel. Kratki predah te gradskih prijevozom idemo u centar do Španjolskih stuba, poznatog okupljalištu mladih i početak ulica poznatih po visokoj modi. Šetajući baš tim ulicama dolazimo do Fontane di Trevi. Očekujte gužvu i malo pripazite na novčanike i kamere.  


Šetnja prema Pantheonu, ulazimo unutra i završavamo na Trgu Navona. Slobodno vrijeme za večeru…E sad...ako želite uživati na prekrasnom trgu punom slikara i uličnih zabavljača, ostat ćete upravo ovdje i taj pogled neće biti besplatan, no odete li malo dalje i uvučete se u ulice koje zrače romantikom i zovu vas, naći ćete vrlo jeftinu pastu ili meso. Prije izbora hrana uvijek pogledajte cijene na jelovnicima izloženima ispred restorana. Povratak u hotel. Noćenje.


2.dan     RIM 21.11.2015., subota

Odmorni rano ustajemo, doručkujemo i krećemo u istraživanje sa pratiteljem putovanja. Gradskim prijevozom odlazimo do Koloseuma. Sigurno ćete se prisjetiti gladijatorskih filmova čim naš vodič spomene izgladnjivanje životinja u svrhu što bolje predstave. Ako budete htjeli ući u Koloseum, to možete u slobodno vrijeme ali odvojite barem 2 sata jer je u cijeni ulaznice i Rimski forum. Penjemo se prema Kapitolu,  jedan od najslavnijih i najviših od sedam rimskih brežuljaka. 

Spuštamo se prema spomeniku  Oltar domovine, podignutom u čast Viktoru Emanuelu II., prvom kralju ujedinjene Italije. Nastavljamo prema Vatikanu. Kontrola za ulaz u Baziliku Sv.Petra  standarna je procedura opreza. Malo strpljenja i divljenja nikome nije naškodilo. Slobodno vrijeme unutar Bazilike. Predlažemo posjet kupoli bazilike odakle se pruža beskrajan pogled na Rim ili posjet Vatikanskim muzejima, organizirani posjet - potrebno uplatiti i najaviti pri rezervaciji kako bismo na vrijeme rezervirali termin. Tko ne želi posjetiti muzeje, ima slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.


3.dan     RIM – ORVIETO – RI/ZGB, 22.11.2015., nedjelja

Doručak. Ujutro krećemo prema Orvietu. Često puta nas putnici pitaju a što ćemo u Orvietu? Ali kada se žičarom (sitna doplata 2,60 eur po osobi) dignete u grad na vrhu usamljenog stjenovitog brda zastane vam dah. Uistinu jedinstven grad, koji ima tajnu čuvanu stoljećima - golem podzemni kompleks koji se pruža ispod gotovo cijeloga grada! S vrha tornja sa satom možete snimiti prekrasne fotografije gradića i okolice. Zadržati ćemo se ukupno otprilike 2-2,5 sata i krenuti prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje do ponoći.


Jeste li znali?


Rim je jedan od najljepših gradova svijeta, a njegova povijest vjerojatno je najbogatija i najburnija od svih. Svi znamo priču o Romulu i Remu i o tome kako je nastao ovaj grad na 7 brežuljaka. No, jeste li znali da u Rimu postoji više od 900 crkava? Da je rimska prvostolnica crkva Svetog Ivana Lateranskog (San Giovanni in Laterano), a ne crkva Svetog Petra?