PodržimoNaše

Skijanje i tjedni odmor na Platku! Uživajte u Velikom planinarskom domu "Platak" uz 2 noćenja sa doručkom, 1 tradicionalna zimska večera od 3 sljeda, 1 x najam sanjki za 1 osobu i samo 272kn!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

[NEVJEROJATNA PONUDA] I kad nije pod snijegom, Platak je tradicionalno i popularno odredište brojnih planinara i šetača..Dođite i uživajte u ovom čarobnom mjestu. Požurite s kupnjom jer je broj kupona ograničen! Kupon vrijedi do 31.03.'16.!

Ponuda uključuje: Skijanje i tjedni odmor u Velikom planinarskom domu "Platak", kraj Rijeke.


Cijena uključuje za 1 osobu: 

2 noćenja sa doručkom, 

1 tradicionalna zimska večera od 3 sljeda (npr.juha od gljiva, pečenje, domaća kobasica, 2 priloga, slatki njoki), 

1 × najam sanjki.


Veliki dom Platak ima 25 soba, od toga 10 dvokrevetnih, 3 peterokrevetne, 3 jednokrevetne, 8 trokrevetnih i jednu sobu sa 21 ležajem. Ukupno možemo primiti grupe do 83 osobe. Kupaonice su zajedničke i nalaze se na svakoj etaži..


Veliki dom je ponovno otvoren za sve ljude dobre volje! 

Veselimo se vašem dolasku!

Restoran Velikog doma može ugostiti do 100 osoba odjednom a poslužuje doručak, ručak i večeru. Elegantni prostor restorana idealan je za sve vaše proslave: rođendane, zaruke, poslovna druženja, domjenke, božićne domjenke, krstitke i sve ostale svečanosti. 

U svakodnevnoj ponudi nudimo i povoljna dnevna jela po povoljnim cijenama, te jela “á la carte”! Posjetite nas i osobno se uvjerite u vrhunsku kvalitetu i ponudu restorana..

Skijanje

​Platak, kao relativno malo skijalište sa 10 km deklariranih staza ima jednu dvosjedežnicu, Radeševo, s dvije crvene (po cca 800 m) i jednom plavom, "turističkom" stazom (3km), te tri ski lifta sa kratkim plavo-crvenim stazama Pribeniš 1 i Tešanj, te jedan bebi-lift.

Za ljubitelje prirodnog snijega s desne strane žičare Radeševo postoji staza Radeševo 2, ali nema sustav za umjetno zasnježivanje pa je otvorena samo kad ima prirodnog snijega. Ukoliko napada dovoljno snijega, moguće se skijati i direktno ispod dvosjedežnice. Osim toga, moguće je i noćno skijanje utorkom i petkom.

Osim skijanja, Platak nudi i druge oblike zimskih radosti. U dolini Pribeniša napravljena je staza dužine oko 1km za motorne sanjke.

 

Hodanje

U blizini doma nalaze se tri nove šetnice prikladne za lagane poludnevne izlete – dovoljna je sportska obuća i dobra volja. Ishodište svih staza je veliko parkiralište kod baze Hrvatske gorske službe spašavanja. Obilazak pojedine staze traje 2-3 sata laganog hoda. Šetnice su obilježene posebnim turističkim oznakama kako bi se razlikovale od uobičajenih crveno – bijelih planinarskih markacija koje se također nalaze na pojedinim djelovima staza. Svaka staza nudi brojna mjesta za odmor, te poneki atraktivan vidikovac s kojeg pogled dosiže cijeli Kvarner, goranske šume, udaljene vrhove Snežnika i Velebita...

Šetnica „Jasenovica“ obilježena je plavo-bijelim crtama. Vodi poljima Mali Pribeniš i Veli Pribeniš. Staza uključuje lagani uspon na vrg Jasenovicu (1338 m) s kojeg se vide planinarski domovi na Risnjaku i Snježniku. Povratak je uz planinarski dom „Platak“.

Šetnica „Radeševo“ obilježena je zeleno-bijelim crtama. Vodi šumskom makadamskom cestom na vrh skijališta Radeševo (1363 m), s odvojkom na vrh skijališta Tešnje (1309 m), zatim produžava do zanimljivog vrha Malo Radeševo (1364 m), potpuno obraslog bukvom i medvjeđim lukom.

Šetnica „Sleme“ obilježena je žuto-bijelim crtama. Vodi kružno širokom šumskom stazom obroncima Slemena uz mogućnost laganog uspona na vrh Sleme (1327 m). Za malo vještije posjetitelje i uz dodatan oprez posebno je atraktivan kratki uspon na vrh Treska (1234 m) koji nudi pravi velebitski ugođaj – iz guste bukove šume krou klekovinu bora izlazi na kamenitu glavicu s prekrasnim pogledom na more i šumovito zaleđe.

 

Planinarenje


Platak – Veliki Risnjak (vrijeme hodanja: 3 h i 30 min)


Platak – Snježnik (vrijeme hodanja: 1 h i 30 min

 

Biciklizam


Na Platku se nalazi ukupno 8 biciklističkih staza koje svojom konfiguracijom mame na odmjeravanje snaga. Na takve izlete mogu se uputiti cijele obitelji bez bojazni da će zalutati, bilo pješice ili biciklom. Staze su raznolike i namijenjene širokom krugu korisnika. Sa stazama se možete upoznati uz pomoć mobilne aplikacije koja sadrži biciklističke staze Riječkog prstena: Bike Rijeka za Android i iPhone.


Ukupna dužina staza je 189,5 km što je čak 15 sati vožnje. Nakon cjelodnevne aktivnosti potražite okrijepu i smještaj u Velikom domu Platak.


Crno Jaje preporuča provjeru slobodnih termina s Partnerom prije kupnje kupona na br.tel.: 097/632 4293 ili 051 230905.

Obavezna rezervacija termina na e-mail: info@dom-platak.com, uz KOD i ID kupona po primitku.