OTKRIJTE ŠIBENSKE TVRĐAVE sv. Mihovila i Barone! Zaronite u prošlost uz ulaznicu i naočale za proširenu stvarnost+u bistrou tvrđave Barone uživajte u gastro pijatu po izboru,već od 35 kn po osobi!

756 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

NOVO!!! Prije kupnje izaberite između 2 opcije! Opcija 1: Ulaznica + AR naočale ili Opcija 2: Ulaznica + AR naočale + pijat/autohtoni gastro doživljaj po izboru! Ulaznice vrijede za obje tvrđave, samo AR naočale i gastro pijat mogu se iskoristiti isključivo na Tvrđavi Barone. Pijat na izbor: mesni, riblji i vegetarijanski.


PONUDA UKLJUČUJE: Paket "Otkrijte šibenske tvrđave" - sv. Mihovila i Barone


Prije kupnje kupona odaberite između 2 paketa:

Opcija 1: Ulaznica + AR naočale 

Opcija 2: Ulaznica + AR naočale + gastro pijat po izboru  

Ulaznice vrijede za obje tvrđave, samo AR naočale i gastro plijat mogu se iskoristiti isključivo na Tvrđavi Barone.

Gastro autohtona plijat na izbor: mesni, riblji i vegetarijanski. Poslužuju se isključivo u Bistrou tvrđave Barone. Pojedine namirnice dostupne su samo sezonski. Piće nije uključeno u cijenu. 

Kupon je iskoristiv do 30.07.2016.

Pri kupnji 'Opcije 2' potrebno je napraviti rezervaciju u Bistrou tvrđave Barone barem 24 sata prije na mob.: 091/4975547, uz KOD I ID kupona

Pri kupnji 'Opcije 1'' nije potrebna rezervacija termina, potrebno je ponijeti kupon sa sobom

AR = Augmented Reality (s Epson moverio BT-200)

Tvrđava Barone

Još u davnoj 1646. godini, 80 metara nad gradom, smjestila se tvrđava Barone. S trima ostalima šibenskim tvrđavama čini jedinstven obrambeni sustav grada Šibenika koji je stoljećima odolijevao neprijateljima grada, a danas predstavlja iznimnu spomeničku vrijednost prepoznatu diljem Europe.

370 godina nakon što su je hrabri Šibenčani podigli u samo dva mjeseca da bi zaštitili svoje postojanje, Tvrđava Barone, u suvremenom ruhu, 29. siječnja 2016. otvorila je svoja vrata uz spektakularan light show! 

Oživjeli smo likove, zvukove i prizore jednog od najpresudnijih trenutaka u povijesti Šibenika. Zakoračite u proširenu stvarnost i doživite sedamnaestoljetnu bitku za Grad preko AR naočala.

Upoznajte dio bogate gastronomije šibenskog podneblja na Tvrđavi Barone, uz jedinstveni pogled na srednjovjekovni grad i njegov arhipelag. Za vas smo izabrali simbole Mediterana i kreirali nezaboravne okuse, a najbolji od njih izdvojeni su pod brendom Barone Memories.

Augmented reality

Proširena stvarnost (augmented reality; AR) je tehnološka inovacija u kojoj je svijet koji korisnik vidi proširen računalno generiranim sadržajima poput zvuka, slike ili primjerice digitalnim likovima. Pomoću AR tehnologije, korisnik je interaktivno povezan s okolnim stvarnim svijetom, te digitalno kontrolira pristup određenim informacijama koje su mu dostupne. 

Proširena stvarnost se aktivira detekcijom vizualne mete, a za korištenje proširene stvarnosti potreban je smart uređaj. Danas se ta tehnologija aplicira za različite potrebe – od vojnog mapiranja, do dizajna, arhitekture, edukacije i navigacije.

Crno Jaje misli na sve pa je za Vas osiguralo i povoljan smještaj u Šibenik i okolici. Ponude pogledajte ovdje.

Tvrđava Sv. Mihovila

Smještena je na strateški iznimno povoljnom položaju, Tvrđava sv. Mihovila prepoznatljivi je simbol grada Šibenika, te kao takva, zajedno sa cijelim fortifikacijskim sustavom grada ima iznimno kulturno-povijesno i prostorno-urbanističko značenje te predstavlja značajnu arhitektonsko-graditeljsku baštinu Dalmacije i Hrvatske.

Nezaobilazna postaja svakog posjeta Šibeniku svakako je srednjovjekovna tvrđava sv. Mihovila. Podignuta je na šezdeset metara visokoj strmoj kamenoj uzvisini koja dominira okolnim akvatorijem. Pod njenim zidinama razvio se Šibenik, najstariji autohtoni hrvatski grad na Jadranu, koji se prvi put spominje na Božić 1066. godine kao mjesto u kojem je boravio hrvatski kralj Petar Krešimir IV.

Tvrđava sv. Mihvoila svakodnevno je dostupna posjetiteljima, a osim obnovljenih perimetralnih zidova i podrumskih prostorija, tvrđava je dobila jedinstvenu ljetnu pozornicu na otvorenom, s jedinstvenim panoramskim pogledom na šibenski arhipelag.

Više slika prekrasnog tvrđave sv. Mihovila pogledajte na linku ovdje, a slike tvrđave Barone možete pronaći na linu ovdje.