Ljeto u prekrasnoj Toskani! 30.07.-06.08., 06.-13.08. ili 13.-20.08.'16. uz prijevoz autobusom, 7 noćenja sa doručkom u hotelu 3* sa bazenom po nevjerojatnoj cijeni od 1889 kn!!!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Svim putnicima omogućen je i izlet u Bolognu, Pisu, Cinque Terre, Firencu i Ferraru, vožnja vlakom (po želji i uz nadoplatu) u Firencu i u NP Cinque Terre uz posjet Pisi! Polazak autobusom sa Autobusmog kolodvora u Zagrebu, moguć polazak i iz Karlovca, Varaždina, Čakovca i Rijeke!

Ponuda uključuje: Idea putovanja - ljetovanje u prekrasnoj Toskani sa prijevozom i doručkom u hotelu sa bazenom po nevjerojatnoj cijeni od 1889 kn!!!


Prije kupnje kupona odaberite između 3 opcije datuma:

Opcija 1) 30.07.-06.08.2016. RASPRODANO!!!

Opcija 2) 06.08.-13.08.2016. RASPRODANO!!!

Opcija 3) 13.08.-20.08.2016.


Polasci iz  Zagreba, Rijeke, Karlovca, Varaždina i Čakovca!!!


Izlet u Bolognu, Pisu, Cinque Terre, Firencu i Ferraru


Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom prema programu, smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 7 noćenja sa doručkom, razgledavanja prema programu, pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, doplata za večere 500 kn po osobi (uključeno 7 večera, obavezna najava i uplata u poslovnici), izlet u Firenzu vlakom i najam lokalnog vodiča 17,00 eur po osobi (potrebno najaviti pri rezervaciji, minimalno 20 putnika), slušalice za vođenje po Firenci 3,00 eur po osobi izlet vlakom u NP Cinque Terre (dnevna karta) sa ulaznicom u Nacionalni park i posjet Pisi iznosi 20,00 eur po osobi (min 25 pax), dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, tro��kove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), žičara u Montecatini Terme 7,00 eur u oba smjera po osobi, Boravišna pristojba 1,00 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata od 01.01.2012. u hotelu 3*, Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn, putno osiguranje.


Dijete do 3 godine GRATIS!


Kupon vrijedi isključivo za termin polaska 30.07.-13.08.'16.

ODMAH nakon kupnje kupona potrebno je rezervirati termin na br.tel.: 01 4008 180 ili mail info@ideaputovanja.hr, uz KOD i ID kupona.

 


PUTOVANJE U TOSKANU 8 dana autobusom

„Ljetovanje u Toskani“

Izlet u Bolognu, Pisu, Cinque Terre, Firencu i Ferraru

30.07.-06.08.2016.

06.08.-13.08.2016.

13.08.-20.08.2016.


Hotel sa vanjskim bazenom je besplatan za goste hotela.

Hotel Belvedere 3*,  Montecatini Terme.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB/RIJEKA– BOLOGNA – MONTECATINI TERME 

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 6.30) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke s sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 8.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja do najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, BOLOGNE. Po dolasku, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Uživanje u arkadama nadsvođenim ulicama, starim ciglenim kućama s drvenim krovovima i stupovima, šarenim prozorima, restoranima iza čijih stakala možete vidjeti kako žene ručno i pred vama mijese tijesto i paštu i pripremaju tagliatelle. Mogućnost odlaska na jedan ulični mercato, plac, tržnicu, gdje vladaju ulični prodavači orašastih plodova, paprika, patliđana i ostalih povrtnih čuda. Uživanje u ulici koja krije barove i trgovine pršuta i maslina. Savjetujemo posjet najstarijoj medicinskoj učionici – Teatro anatomico. U poslijepodnevnim satima nastavljamo prema Montecatini termama gdje smo smješteni. Stižemo oko 19.00 sati a večeru planiramo za 20.30 sati. Večera (doplata) u termama sastoji se od paste, glavnog jela i deserta. Svakako nije švedski stol ali bude sasvim dovoljno. Predlažemo šetnju i čašu vina. Noćenje.

2. dan     MONTECATINI TERME

Doručak. Slobodan dan za odmaranje i uživanje u Montecatini Termama. U poslijepodnevnim satima možete žičarom otići u stari dio grada, osjetiti miris čempresa i pogledati stare Terme. Večera (doplata) u 20.00 sati. Noćenje.

3. dan Fakultativni izlet - FIRENCA vlakom (doplata)

Ujutro sa pratiteljem putovanja krećemo na fakultativni cjelodnevni izlet vlakom TRENI ITALIA (vlak vozi sat vremena) u Firencu, glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Zašto vlakom? Zato jer želimo osjetiti Italiju, talijanski jezik i tipičnu svađu oko mjesta u vlaku. Bit će zanimljivo! Izlazimo na stanici Santa Maria Novella a tu nas čeka naša lokalna vodička. Poludnevni razgled grada: katedrala - krstionica - Giottov zvonik - crkve Santa Croce - Medičejske grobnice - crkva San Lorenzo - Ponte Vecchio – Piazza della Signoria. Za vaše slobodno vrijeme, ako ste umjetnički orijentirani, predlažemo posjet galeriji Uffizi. (možete rezervirati on line, savjet - birajte vrijeme iza 14.00)  ili memorijalnim kapelama obitelji Medici gdje nećete stajati satima u redu i čekati ulaz. No, ako odustajete od kulturne baštine, svoje vrijeme možete utrošiti na šetnju preko pitoresknog mosta Ponte Vecchio krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli. Možete otići i do Piazzale Michelangelo, uživati u pogledu na Firencu i onda u obližnjim barovima baš poput kakvog pravog Firentinca, pijuckati desertno Vin Santo i u njega umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Ponavljamo avanturu vlakom i vraćamo se na večeru u hotel. Večera (doplata). Noćenje.


4.dan     MONTECATINI TERME

Doručak. Slobodan dan za odmaranje i uživanje u Montecatini Termama. Možete posjetiti Montecatini Terme – toplice i isprobati ljekovitu vodu ili izabrati nešto iz njihove ponude. Sve informacije na www.termemontecatini.it. Večera (doplata) u 20.00 sati. Noćenje.


5.dan Fakultativni izlet - CINQUE TERRE  i PISA (doplata min. 25 osoba)

Doručak. S pratiteljem putovanja autobusom (polazak oko 8.00) krećemo prema NP Cinque Terre. Nakon 100 km ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Ukrcavamo se na vlak koji nas vozi kroz čaroban krajolik. Cinque Terre su jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta. Naša prva stanica na kojoj izlazimo iz vlaka je Manarola s predivnom prirodnom lukom na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Vidici oko Manarole su najljepši, tako da je i prvi susret sa Manarolom iznimno dojmljiv. U dnu slike vidite tirkizno more, nekoliko hrabrih kupača, a na vrhu uske kućice koje se uzdižu gotovo ka nebu plijeneći poglede ljepotom svojim živih i strastvenim bojama. Pauza za kavu. Nastavljamo prema najvećem od pet mjesta – iznimno lijepom i simpatičnom selu Riomaggiore. Na samoj stanici nalazi se velika slika koja prikazuje život iz nekog davnog vremena prije dolaska modernog doba. U cijelom parku moguće je pronaći više takvih velikih reprodukcija/slika. Sličnost ljudskih lica na slikama je zaprepašćujuća: krhke žene crne kose obrađuju vinograde i snažni muškarci izborana lica bore se protiv vjetrova ploveći nemirnim morem. Slobodno vrijeme. Povratak u La Speziu. Šećer na kraju dana – Pisa. Tamo ćemo najveću pažnju posvetiti Campu dei Miracoli s njegove četiri predivne znamenitosti – katedrala, krstionica, groblje Camposanto koje čuva svetu zemlju s Maslinske gore i naravno, čuveni, 50 metarski zvonik – KOSI TORANJ koji je dovršen 1350. godine. Povratak u hotel. Večera (doplata). Noćenje. 


6. dan MONTECATINI TERME 

Doručak. Slobodan dan za odmaranje i uživanje u Montecatini Termama. Večera (doplata) u 20.00 sati. Noćenje.


7. dan     MONTECATINI TERME

Doručak. Slobodan dan za odmaranje i uživanje u Montecatini Termama. Možete posjetiti Montecatini Terme – toplice i izabrati nešto iz njihove ponude. Sve informacije dostupne su na www.termemontecatini.it. Večera (doplata) u 20.00 sati. Noćenje.


8. dan FERRARA – RIJEKA – ZAGREB 

Doručak i odjava iz hotela. Krećemo prema Ferrari, gradu čijom renesansnom jezgrom dominira veličanstveni dvorac obitelji Este. Njima grad duguje najslavnije trenutke svoje povijesti i današnju zaštitu UNESCO-a. Obitelj Este pratit će nas i za stolom: u labirintu srednjovjekovnih uličica oko Katedrale i tržnice nalaze se male trattorije koje još uvijek šarmiraju svoje goste receptima s jelovnika dvora Este spravljajući jela sa svježim namirnicama iz doline delte rijeke Po. Ipak je Emilia Romagna poznata po svojoj gastro ponudi. U ranim poslijepodnevnim satima polazak prema Hrvatskoj. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do 22.00. Namjerno smo za zadnji dan odabrali samo jedan grad kako bi ipak stigli u normalno vrijeme svojim kućama. Naravno, na gužvu na cestama nikad ne možemo utjecati ali možemo ovako ležerno odraditi završni dan putovanja.