Otkrijte ljepote "rimske" Italije! Jednodnevni izlet Akvileji, Gradu i dvorcu Duino! Prijevoz autobusom uz licenciranog turističkog pratitelja 25.03.2017. za 169 kuna/osobi!

15 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Dvorac Duino danas je privatna rezidencija princeze Della Torre e Tasso, s koje se pruža prekrasan pogled na sjevernu obalu Italije! AKVILEJA - razgled ostataka nekad velikog rimskog grada! Te posjet Gradu u kojem se još uvijek nalazi nekoliko predkršćanskih arheoloških iskopina!

Aranžman uključuje:

Prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu
Posjet Gradu i Akvileji
Licenciranog turističkog pratitelja
Jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti agencije
Troškove organizacije

Aranžman ne uključuje:  
Troškove osobne prirode
Paket ulaznica za kriptu sa freskama, toranj i baptisterij u Bazilici te Arheološki muzej u Akvileji – 7 eur (ulaz u samu Baziliku u Akvileji je besplatan)
Ulaznicu za dvorac Duino – 6 eur (cijena za grupu min.25 osoba) 
Sve što nije navedeno pod „Aranžman uključuje“


Program putovanja:

Polazak u 6:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje prema Sloveniji te Italiji u smjeru Trsta. 

Dolazak u dvorac DUINO, koji je podignut 1300. god. na ruševinama rimske utvrde. Danas je privatna rezidencija princeze Della Torre e Tasso. 


Ne propustite se popeti na toranj dvorca s kojeg se pruža nevjerojatno slikovit pogled na sjevernu obalu Italije, nepristupačne ali atraktivne litice te modro zelene zaljeve. Razgled dvorca uz doplatu za ulaz.


Nastavak putovanja prema Akvileji. Po dolasku u AKVILEJU razgled ostataka nekad velikog rimskog grada. Krajem 8. i početkom 9. stoljeća, u Akvileji je postojao patrijarhat pod čijim su nadzorom pokrštavani i panonski Hrvati, a uz Ravennu, najvažnije je arheološko nalazište sjeverne Italije. 


Slijedi odlazak u GRADO. Šetnja gradom kojem je sudbina bila da se razvija u blizini većeg i starijeg grada Akvileje. U Gradu se još uvijek nalazi nekoliko predkršćanskih arheoloških iskopina, a najvažnija je riznica građena u 4.st. Nalazi se ispod bazilike na Piazzi della Vittorii. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju ili ručak. Oko 18:00 sati polazak prema Hrvatskoj i Zagrebu. 


Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.


Nakon kupnje kupona, javiti se pružatelju usluga na e-mail: autoturist-park@inet.hr, radi rezervacije mjesta u autobusu.