Nacionalni park KRKA&VISOVAC! Posjetite 22.06.2017. Skradin, NP Krku i Visovac, autobusom iz Zagreba uz pratitelja putovanja, za samo 235 kuna po osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Cijena aranžmana uključuje prijevoz autobusom turističke kategorije, licenciranog turističkog pratitelja putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti agencije!

PROGRAM IZLETA:

Polazak autobusa u 6:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Putovanje u smjeru Dalmacije i Šibenika. Dolazak u NP KRKA (ulaz Lozovac), naš drugi po posjećenosti nacionalni park. Cijelom svojom površinom od 109km2 nalazi se u Šibensko – kninskoj županiji, i to uz tok rijeke Krke. Obuhvaća sedam sedrenih slapova od kojih je svakako najljepši SKRADINSKI BUK. Buk se sastoji od 17 sedrenih stuba, koje se pružaju na 800 metara duljine. 


Na Skradinskom buku se također mogu pogledati etnografska zbirka i stare mlinice (vodenice) te koševi i stupe - naprave koje su se nekada koristile za pranje podnih prostirača, suknenih prekrivača, tkanine i odjeće. Slobodno vrijeme za samostalnu šetnju Skradinskim bukom te uživanje u prekrasnim ljepotama nacionalnog parka. U dogovoreno vrijeme odlazak na brod. Vožnja do otočica VISOVCA, smještenog usred istoimenog jezera. 


O otoku se brinu franjevci, kao što su se stoljećima brinuli za očuvanje kulture tih prostora, što se može vidjeti po brojnim djelima unutar samostanskog muzeja. Osim što su sačuvali brojne povijesne ostatke, franjevci su se istaknuli kao brižni uzgajivači biljnih kultura. Na otoku obitava čak 195 biljnih vrsta, od čega je 80 kultiviranih. Zadržavanje na Visovcu oko pola sata te nastavak vožnje brodom do ROŠKOG SLAPA. S 22,5 metara visine na Visovačko jezero obrušava se Roški slap, jedan od najživljih dijelova Parka. Ovdje se nalazi kompleks mlinica, etnografska baština dragocjena cijeloj Hrvatskoj. Uz Roški slap se nalaze i ugostiteljski sadržaji, pa možete sjesti te nešto prigristi i popiti. Predviđeno zadržavanje na Roškom slapu je oko sat vremena. Slijedi povratak brodom na Skradinski buk. Slobodno vrijeme do polaska prema Zagrebu koje je predviđeno oko 18:00 sati. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.