Adventsko putovanje u romantičnu Budimpeštu 09.12.2017. uz prijevoz turističkim autobusom, sve razglede prema programu, turističkog pratitelja...za samo 199 kn/osobi!

14 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u razgledu božićne Budimpešte u pratnji turističkog pratitelja... Polazak autobusom iz Zagreba, s Autobusnog kolodvora Zagreb u 04:45 sati (peroni 502 – 506)! GARANTIRANO!!!

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe u 04.45 h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502 - 506). Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, polazak u 05.00 h prema BUDIMPEŠTI. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku (mogući polazak iz Varaždina i Čakovca) i Mađarsku, sve do veličanstvene ''KRALJICE DUNAVA''. Ovdje ćete doživjeti jedinstvenu ljepotu kulturno povijesnih spomenika, koja će Vas ostaviti bez teksta!

Po dolasku, odlazimo u zajedničku šetnju sa pratiteljem grupe. Prvo idemo na BUDIM gdje se nalazi KRALJEVSKA PALAČA, CRKVA SV. MATIJAŠA I RIBARSKA TVRĐAVA s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove, kojih ima čak 8, a najstariji ali i najljepši je LANČANI MOST preko kojeg se spuštamo u PEŠTU odnosno na peštansku stranu do najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade PARLAMENTA s oko 700 prozora - BAZILIKE SV. STJEPANA - nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi - TRG HEROJA, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i KIP ANĐELA GABRIJELA - AVENIJE ANDRASSY, najljepša gradska ulica s OPEROM - gradski park tj. Varosliget...  

Odlazak do najviše točke Budimpešte - brda GELLÉRT sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada, i gdje se nalazi CITADELA, stara budimska utvrda s koje se pruža panoramski pogled na BUDIM, PEŠTU i DUNAV ... Slobodno vrijeme za uživanje na božićnom sajmu na glavnom trgu VÖRÖSMARTY, u kuhanom vinu i mirisu predivnog KÜRTŐSKALÁCSA (zbog oblika ga zovu i "dimnjak kolač", tradicionalno mađarsko pecivo, fino mekano i prhko). Svakako posjetite legendarnu slastičarnicu Gerbeaud, popijte kavu i uživajte u predbožićnom ugođaju... 

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak u ranim večernjim satima iz Budimpešte prema mjestu polaska. Ugovna vožnja Mađarskom i Hrvatskom, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Povratak na mjesto polaska (AK Zagreb) previđen je u kasnim večernjim satima.