Idea Club Travel i Crno Jaje Vas pozivaju da se zaljubite u Budimpeštu na 2 dana/noćenje s doručkom u hotelu 4*! GARANTIRANI POLASCI iz Zagreba, Varaždina i Čakovca za samo 439 kn!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uz prijevoz autobusom i turističkog pratitelja, uvjerite se u zavodljivost Budimpešte, šarm i neodoljivu atmosferu... Odaberite svoj termin 02.06.2018., 16.06.2018. ili 07.07.2018.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

OPIS PUTOVANJA:

Metropola koju Dunav dijeli na dva dijela, ali ju ipak ne razdvaja, već spaja u zanimljivu kompaktnu cjelinu upotpunjenu velebnim spomenicima, simpatičnim ulicama, mirisima paprike, okusima gulaša, zvukovima čardaša. Dođite, vidite, uživajte!


PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: Zagreb - BUDIMPEŠTA
 
Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja do Budimpešte uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Budimpeštu odlazimo do najviše točke grada, brda Gellért sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda iz 1851. godine s koje se pruža panoramski pogled na Budimpeštu. Nastavljamo razgled peštanskog dijela grada (autobusom i pješice): Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela - gradski park tj. Varosliget - avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom - Elizabetin trg ... Odlazak do trga Vörösmarty i glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazimo u grad na fakultativnu jednosatnu vožnju brodom po Dunavu - mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). A kako bismo dan završili na mađarski način fakultativni odlazak autobusom u tradicionalnu čardu, uz folklorni program uključena je večera (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.


2.dan: BUDIMPEŠTA - Zagreb
 
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazimo do Budima, dijela Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvaća oko trećine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8). Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima i odlazak autobusom na panoramski razgled Bazilike Sv. Stjepana i zgrade Parlamenta, jedne od najraskošnijih i najveličanstvenijih zgrada u Budimpešti koja je velika turistička atrakcija na samoj obali rijeke Dunav. Predlažemo zajednički odlazak na ručak u centru Budimpešte. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.