Kamo u subotu 17. studenog? U Italiju u obilazak špilje Grotta Gigante, najveće turističke špilje, a zatim na shopping i u obilazak Trsta! Uz autoturist-park i Crno jaje, autobusom, za 169kn/osobi!

17 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Aranžman uključuje: Prijevoz autobusom turističke kategorije prema programu i licenciranog turističkog pratitelja. Polazak autobusa u 6:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva.

Program izleta:

Polazak autobusa u 6:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva.

Ugodno putovanje prema sjeveroistočnoj talijanskoj regiji Friuli Venezia Giulia.

 Dolazak do najveće svjetske špilje koja je otvorena za turističke posjete – GROTTA GIGANTE. Gigantska špilja ili Grotte Gigante je krška špilja koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća turistička špilja na svijetu. Špilju je otkrio Antonio Federico Lindner 1840.g. dok je otkrivao podzemne vode u regiji. 

Nešto kasnije vatrogasni inspektor John Sigon prvi je ušao dublje u špilju otkrivši nekoliko ulaza i hodnika. Od 2005. godine pristup ulazu u špilju je uređen kroz modernu zgradu Centra za posjetitelje i jama se može turistički razgledati uz pratnju stručnog vodiča turističkom stazom u dužini od 850 m,te stići do dubine od 101 m. Špilja ima velike prirodne hodnike prepune stalagmita, a najveći stalagmit iznosi 12 metara. 

Posjet završava kratkim prijelazom klanca gdje se nalazi maleni botanički vrt. Razgled špilje traje cca sat vremena. 

Slijedi odlazak do grada TRSTA. Šetnja uz razgled povijesnih znamenitosti, a zatim slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak prema Zagrebu je predviđen u poslijepodnevnim satima. 

Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.