Poliklinika Knezović u Zagrebu Vam donosi jedan od najuspješnijih zahvata u medicini! Pregled za skidanje mrene uz širenje zjenica, optičku biometriju i ultrazvučni pregled...za samo 149kn!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Nakon detaljnog pregleda oba oka, upotpunjenog širenjem zjenica, izračunom jakosti intraokularne leće (optička biometrija) i ultrazvučnim pregledom, Vaš doktor će Vam reći jeste li kandidat za operaciju mrene i kakav se učinak operacije može očekivati! Kuponi su iskoristivi do 15.12.2018.!

Dr. Knezović

Ekspert za bolesti prednjeg očnog segmenta, preko 20.000 operacija, suradnja sa stranim klinikama uz stručna usavršavanja diljem svijeta - Indija, SAD, Južna Amerika, Europa!

2012. je prošao specijalnu obuku iz područja laserskog liječenja keratokonusa i individualnih laserskih tretmana nepravilnih rožnica (topo-guided procedure) kod jednog od najpoznatijih kirurga iz tog područja, profesora Kanellopoulosa, koji radi na prestižnom Sveučilištu New York Medical School i globalni je ambasador Wavelighta.

SIVA MRENA

Ultrazvučna metoda operacije katarakte

Jedini način liječenja katarakte je kirurški. Usprkos brojnim istraživanjima do sada nije pronađen niti jedan pouzdan vid prevencije katarakte ili njenog medikamentoznog liječenja.
Operacija katarakte je najčešća kirurška intervencija na ljudskom tijelu i postala je rutinska procedura u suvremenim očnim klinikama.


Kirurške metode liječenja katarakte su:

ekstrakapsularna ekstrakcija (“klasična” operacija)
fakoemulzifikacija (“ultrazvučna” operacija)
kombinacija laserske i ultrazvučne metode

Termin ekstrakapsularna ekstrakcija se odnosi na tehnike kojima se uklanja dio prednje lećne kapsule, nukleus i kortikalne mase a ostavlja dio prednje kapsule, zadnja kapsula i zonularni oslonac za potrebe implantacije IOL (intraokularne leće).
Suština fakoemulzifikacije se sastoji u ultrazvučnom razmekšavanju nukleusa uz istovremenu aspiraciju i irigaciju kroz mali, hermetički zatvoren rez. Značaj malog operativnog reza ogleda se u konstatnoj kontroli intraokularnog tlaka i dubine prednje sobice, nivou postoperativnog astigmatizma i brzini rehabilitacije pacijenta. Ovisno o širini kanile za emulzifikaciju i vrsti IOL, neophodna širina operativnog reza kreće se od 1.5 do 2.8 mm.
Ovako mali rez, koji se ne šiva, potpuno zarasta za 2-5 dana, kada se pacijenti vraćaju u normalne aktivnosti, bez ograničenja.
Ono što danas možemo smatrati suvremenom, a pouzdanom metodom za operaciju katarakte je fakoemulzifikacija ultrazvukom (u pulsnom ili “burst” modu radi redukcije utrošene energije), kroz inciziju do 2.8 mm, a sve pod zaštitom okolnih tkiva viskoelastikom.

Kada operirati kataraktu?
1. kada je postavljena dijagnoza i savjetovana operacija
2. kad smanjenje vidne oštrine ometa vaše dnevne aktivnosti

Alcon aparat za ultrazvučnu operaciju mrene
Rana indikacija za operaciju katarakte umanjuje energiju neophodnu za emulzifikaciju (zbog manje tvrdoće nukleusa) i time olakšava operacijski tijek, ubrzava rehabilitaciju i reducira broj komplikacija. “Zrelost” katarakte, ranije osnovni parametar prilikom donošenja odluke o operaciji, danas ima manji značaj.
Reducirana vidna oštrina na 0.7 značajno otežava čitanje i vožnju jer sa sobom nosi i pad kontrastnog vida i osećaja za boje. Takvi pacijenti imaju i teškoće pri kretanju, naročito niz stepenice što je čest uzrok teških povreda, pa ih treba blagovremenu uputiti na operaciju.

Komplikacije
Komplikacije kod operacije katarakte danas su izuzetno rijetke. Fibroza zadnje kapsule i takozvana “sekundarna katarakta” i dalje ostaje najčešća komplikacija i javlja se u oko 10% operiranih (starijih od 60 godina) ali se jednostavno i efikasno uklanja YAG laserom.


Oftalmološki pregled
Nakon detaljnog pregleda oba oka, upotpunjenog širenjem zjenica, izračunom jakosti intraokularne leće (optička biometrija) i ultrazvučnim pregledom, Vaš doktor će Vam reći jeste li kandidat za operaciju mrene i kakav se učinak operacije može očekivati. Postoje stanja i bolesti oka koja mogu utjecati da, usprkos uspješnoj operaciji, vidna oštrina bude manja od očekivane. Bit će vam objašnjena vrsta planirane operacije, planirana refrakcija (dioptrija poslije operacije) i vrsta anestezije.

Operacija
U tijeku operacije pacijent je udobno smješten i leži na leđima. Lice se pokriva sterilnom folijom za jednokratnu uporabu, koja je providna u predjelu oka koje se operira. Poseban instrument drži vjeđe otvorene. Operacija katarakte obično traje 8-15 minuta, a pacijent odlazi iz centra za oko sat-dva vremena.

Intraokularne leće IOL

Svim pacijentima se u tijeku operacije ugrađuje IOL na mjesto gde se nalazila prirodna leća. IOL ima funkciju da nadomjesti optičku funkciju i funkciju barijere između dijelova oka pa se ugrađuje u dioptrijama od -5 do +30. Za svakog pacijenta i za svako oko posebno se određuje dioptrijska vrijednost i tip IOL.

Laserska operacija katarakte – preciznost i sigurnost na prvom mjestu zahvaljujući mikrokirurgiji bez noža!

Amo Intralase iFS laser za bezkontaktni pristup leći prilikom operacije mrene

Najmodernije operacije mrene se izvode kombinacijom lasera i ultrazvuka. Specijalnim Intralase iFS laserom se radi triplanar incizija – ulazak u oko laserom umjesto nožem , a ostatak operacije se izvodi ultrazvučnom sondom kao i kod klasične metode. Takav zahvat je minimalno invazivan pa se njime postižu najbolji postoperativni rezultati.

MULTIFOKALNA LEĆA je posebno dizajnirana da stvara više fokusa u različitim točkama te oponaša prirodnu akomodaciju, tj. jasan vid na daljinu i blizinu što čini pacijenta neovisnim o naočalama i kontaktnim lećama.

Za uspješnu ugradnju multifokalne intraokularne leće nužno je precizno mjerenje jakosti IOL prije zahvata tzv. optička biometrija i točan središnji smještaj IOL tijekom zahvata. Naša poliklinika obavlja takve operativne zahvate i kontinuiranom edukacijom svojih operatera prati trendove u svjetskoj kirurgiji oka.

Postoji nekoliko vrsta multifokalnih intraokularnih leća:

1. REFRAKTIVNE intraokularne leće
Djeluju na sličnom principu kao i multifokalne kontaktne ili naočalne (progresivne) leće, s tri zone koje istovremeno omogućuju vid na blizinu, srednju udaljenost i na daljinu.
Prednosti i nedostaci refraktivne multifokalne leće. Refraktivna multifokalna IOL pruža izvrsnu oštrinu vida na srednju i veću udaljenost. Vidna oštrina na blizinu je odgovarajuća, ali ne može biti dovoljna za čitanje jako sitnih slova što se u slučaju izrazite potrebe može korigirati naočalama za blizinu. Prema dosadašnjim istraživanjima oko 25% pacijenata s ugrađenom refraktivnom multifokalnom IOL u početku primjećuje blaži odsjaj oko svjetla, što može izazvati blaže smetnje prilikom noćne vožnje. Međutim, većina pacijenata se s vremenom navikava na ovaj fenomen odsjaja koji postaje nezamijetan. Važno je napomenuti da 7-8% pacijenata s ugrađenom standardnom monofokalnom lećom također primjećuje odsjaj i haloe.

2. DIFRAKTIVNE intraokularne leće
Predstavljaju najveće tehnološko dostignuće među intraokularnim lećama zbog dobre vidne oštrine na blizinu i daljinu. Leće mogu biti BIFOKALNE i TRIFOKALNE, ovisno koliko fokusa jasnog vida osiguravaju nakon implantacije.

3. SYMFONY INTRAOKULARNA LEĆA
Symfony multifokalne intraokularne leće za pacijente nakon operacije mrene najnoviji je proizvod tvrtke Abott Medical Optics sa tzv. proširenim rasponom vida. Ovom tehnologijom uspjeli su se smanjiti na minimum svi nedostatci klasičnih multifokalnih leća, kao što su zablještenja, haloi, teže privikavanje i osjećaj slabijeg kontrasta.