Priuštite si egzotiku i potaknite energiju duha i tijela! Thai Yoga - tradicionalna tajlandska masaža u trajanju 60 minuta u Laurana Wellness centru u Lovranu uz 57% popusta!

37 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Tradicionalna tajlandska masaža je drevna terapeutska vještina koja dovodi tijelo, um i duh čovjeka u stanje ravnoteže i harmonije, pružajući mu priliku za samo izlječenjem!

Neki od pozitivnih efekata tajlandske masaže:
Povećanje fleksibilnosti i okretnosti
Smanjenje boli i opuštanje mišića 
Poboljšava posturalno podešavanje tijela
Smiruje živce i omogućuje duboko opuštanje
Oslobađa od mentalne napetosti
Potiče limfnu i vensku cirkulaciju 
Uklanja umor, bol u zglobovima i glavobolju
Naročito je efikasna kod osoba koje dugo sjede i pate od bolne ukočenosti i napetosti u leđima i vratu, odnosno kod svih bolesti modernog doba,  kao što su stres, visoki krvni tlak, nervoza, nesanica, depresija, itd.
Tajlandska masaža se izvodi na strunjači u laganoj i udobnoj odjeću. Nakon kratkog informativnog razgovora s terapeutom, tretman počinje opuštanjem i osvještavanjem procesa disanja kao pripremom za tretman.
Preporuka je jesti  najkasnije 2 sata prije tretmana.

U tradicionalnoj tajlandskoj medicini ova terapijska tehnika je jedna od ključnih metoda, kako u prevenciji, tako i u ublažavanju i liječenju brojnih zdravstvenih tegoba.

Tradicionalna tajlandska masaža

Tradicionalna tajlandska masaža je drevna terapeutska vještina koja vuče svoje korjene  iz yoge, budističke duhovne prakse i Tajlanda. To je fizičko - energetska, stručna terapija koja ima za cilj pokrenuti i uskladiti protok vitalne energije organizma, dovodeći tijelo, um i duh čovjeka u stanje ravnoteže i harmonije, pružajući mu priliku za samo izlječenjem. Ona i nije masaža u uobičajenom smislu te riječi, već dio starog sistema prirodnog liječenja.

Razlikuje se od klasične zapadne masaže po stimulaciji energetskih kanala i akupresurnih točaka. Radi se o terapiji koja se izvodi na strunjači, bez upotrebe ulja, a klijent je odjeven u laganu i komotnu odjeću. Terapeut počinje sa sistematskim ritmičkim pritiscima duž energetskih linija na tijelu, pritom koristeći ruke, laktove, stopala, koljena, kao i težinu svog tijela. Jačina pritiska se regulira u skladu sa fizičkom kondicijom i konstitucijom klijenta. Tokom tretmana terapeut koristi i razne tehnike istezanja, dovodeći tijelo u više različitih položaja, vrlo sličnih jogi. S obzirom da je ovo terapija koja dubinski djeluje na sve aspekte ljudskog bića, bitno je da tokom tretmana klijent bude što opušteniji i da svjesno prati sve senzacije koje se događaju u njegovom tijelu.
Kombinacija svih ovih elemenata tijelo i um maksimalno opušta i regenerira, pa ljudi opisuju tajlandsku masažu kao istovremeno relaksirajuću i energičnu.

Tretman je baziran na stimulaciji energetskih kanala i akupresurnih točaka. Radi se o terapiji koja se izvodi na strunjači, bez upotrebe ulja, a klijent je odjeven u laganu i komotnu odjeću. Terapeut počinje sa sistematskim ritmičkim pritiscima duž energetskih linija na tijelu, pritom koristeći ruke, laktove, stopala, koljena, kao i težinu svog tijela. Jačina pritiska se regulira u skladu sa fizičkom kondicijom i konstitucijom klijenta. 

Tokom tretmana terapeut koristi i razne tehnike istezanja, dovodeći tijelo u više različitih položaja, vrlo sličnih jogi.
Objedinjuje akupresuru,  lagana istezanja i pasivnu yogu
Ugodna i opuštajuća tehnika
izvodi na strunjači u laganoj i udobnoj odjeći