Na pozornici Gavelle upoznajte sasvim drukčiju "Gospođu Bovary"! Doživite emotivnu dirljivost i zanos u izrazu predstave koja Vas vodi na strastveno putovanje...ulaznice za 45kn/osobi!

3 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ne propustite snažnu interpretaciju djela Gustavea Flauberta koje i danas jednako oduševljava... Ponuda se može iskoristiti isključivo za 06.02.2019.! Ulaznice možete podići na blagajni Gavelle uz kupon!

O predstavi: 

"Sadržaj je poznat i ironičan. On je volio nju, ona nekog drugog. On je ipak volio nju, a ona nekog trećeg. On je i dalje volio nju, no ona nekog četvrtog. A taj nije ni postojao.", riječi su kojima mladi Justin, nesretno zaljubljen u gospođu Bovary, otvara dramu Ivane Sajko, nastalu prema klasičnom romanu Gustavea Flauberta. Preuzimajući likove, situacije i odnose iz velikog naslova francuske i europske književnosti, naša suvremena autorica ispisala je za kazalište "Gavella" novi dramski tekst o poznatoj priči i poznatim licima, nudeći redatelju i glumcima kompleksnu strukturu čiji su motor(i), kao i kod Flauberta, potraga za strašću i ljubavlju, pokušaji da se ispuni emotivna praznina, žudnja da se "udahne zrak" izvan sapetosti malograđanskih konvencija te suoćenje s financijskim posrnućem. Skandal koji je "Gospođa Bovary" izazvala po objavljivanju 1856. godine, možda više nema jurišni efekt na porozni društveni moral i njegovo naličje – licemjerje, ali pitanje "Bože, zašto sam se udala?" i dalje odjekuje polemički i glumstveno. Redatelj Saša Božić, nakon iskustava s Marinkovićevom "Glorijom", rada na emocionalno snažnom "Dezerteru" ili pak dijaloga s Ibsenovom "Norom", "Gospođom Bovary" ukazuje na "suvremenost njenog slučaja", stvarajući predstavu kojoj su "dug i dosada u središtu interesa".


Iz kritika: 

"Predstava je, ukratko, emotivna, lijepa, glumci su opušteni i koncentrirani, zbivanje nije jednostavna mimeza, nego mnogo složenija arabeska satkana od slutnji, dojmova i osjećaja, što se manifestiraju postupno i odgođeno…" (Tomislav Čadež, Jutarnji list)