Darojković Promet vodi Vas u srdačno Sarajevo uz 2 dana/1 noćenje s doručkom u hotelu 3*, prijevoz autobusom iz Zagreba, mogućnost odlaska na koncert Gorana Bregovića...399kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak iz Dugog Sela u 5:00. Usputni ukrcaji na dogovorenim mjestima u Zagrebu i vožnja prema graničnom prijelazu Gradiška! Kupon se može koristiti isključivo za ovo putovanje od 24.08. do 25.08.2019.!

24.08. JE KONCERT GORANA BREGOVIĆA NA "BIJELOJ TABIJI" - SAMO 1,5 km OD HOTELA!Plan putovanja:

1. DAN

Polazak iz Dugog Sela u 5:00. Usputni ukrcaji na dogovorenim mjestima u Zagrebu i vožnja prema graničnom prijelazu Gradiška. Dolazak u Sarajevo u prijepodnevnim satima.Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak u razgled grada. Prošetat ćemo se središtem grada kroz Baščaršiju – najatraktivniji dio grada, pješačka zona na kojoj se nalaze brojne suvenirnice, ugostiteljski objekti i građevine od povijesnog značaja za Sarajevo poput Sebilja. Sebilj je riječ arapskog porijekla koja znači i “put”, a kao termin označava dobrotvornu, vrlo staru instituciju, fontanu na trgovima, na kojoj je sebiljdžija dijelio vodu žednima. Sebilj u središtu sarajeva potječe iz 18. st., a sam trg oko njega se u narodu naziva još i “trg golubova”. Posjetit ćemo Kazanđžiluk – ulicu starih zanata, poznatu po obrtnicima koji su proizvodili bakreno posuđe, filđžane i džezve iz kojih se i danas tradicionalno pije kava. Zatim je tu Gazi Husrev – begov bezistan iz 16. st, koji i danas služi kao mjesto trgovanja, Kuršumli medresa, Begova džamija – prva izgrađena džamija u Sarajevu iz 1462., Ferhadija džamija, katolička katedrala Srca Isusova, Sahat Kula, Gradska vijećnica s Latinskom ćuprijom – mjesto je poznato po atentatu na prijestolonasljednika Franza Ferdinanda 1914., nakon čega počinje Prvi svjetski rat. Latinska ćuprija je most preko Miljacke koji je povezivao desnu obalu s dijelom grada gdje je stanovalo kršćansko stanovništvo koje je u narodu bilo poznato kao Latinluk, vječna vatra… Nakon ugodnog razgleda i upoznavanja s gradom, odlazimo u hotel u središtu grada.
Smještaj i slobodno poslijepodne i večer za vlastite programe – šetnja Baščaršijom, možete večerati u jednoj od brojnih ćevabdžinica, uživati u šetnji uz Miljacku, ili sarajevskom noćnom životu i sl.


2. DAN

Nakon doručka, odjava iz hotela. Još malo slobodnog vremena za šetnju gradom, kavicu ili kupnju suvenira. Nakon toga fakultativno ćemo posjetiti Muzej Sarajevske pivare – nadoplaćuje se u autobusu pratitelju putovanja. Sarajevska pivara je osnovana 1864. g. i neprekidno radi kroz čitavo to vrijeme do danas. Smatra se najstarijim industrijskim postrojenjem u BiH, a 1907. je postala najveće postrojenje za proizvodnju piva u Austro – Ugarskoj. Pivovara je nezaobilazan dio bosanskohercegovačkog kulturnog i povijesnog naslijeđa i vrijedno je posjetiti njen muzej. Posjet Muzeju uključuje razgled muzeja i ručak s uključenim pićem ( možete izabrati poznato sarajevsko pivo ili sok).

Nakon toga, u poslijepodnevnim satima krećemo kući.

Dolazak u Zagreb predviđen je u kasnijim večernjim satima.