[NOVO] Upoznajte ljepote slikovitih gradića središnje Istre i zaljubite se uz krajolik! Smart Travel Vas vodi na 1- dnevni izlet busom za samo 179 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Upoznajte ljepote slikovitih gradića središnje Istre: Sv. Petar u šumi, Tinjan, Draguć. Krenite sa nama na prekrasan izlet, oduševite se Kućom Fresaka i Pavlinskim samostanom, uživajte u ljepoti krajolika i zaljubite se u središnju Istru… Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja: 29.08. (GARANTIRANO!), 26.09.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1), u 06.15h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz Učku, započinjemo s upoznavanjem srednjovjekovnih gradića u unutrašnjosti. 


Prvi od njih je SVETI PETAR U ŠUMI, najneobičnije istarsko naselje, koje je dobilo ime po benediktinskom samostanu koji se u povijesnim dokumentima spominje od 1174.godine. Za razliku od drugih istarskih mjesta i gradova gdje se naselje oblikuje na brdu sa crkvom i zvonikom, a uz rubove brda nižu se kuće, u Sv. Petru u Šumi nije bilo ni oko crkve ni oko samostana kuća, već su stanovnici stanovali podalje, u raštrkanim zaseocima smještenim uz polja i vinograde i na rubovima kraških dolaca ispunjenih zemljom crvenicom koje su obrađivali, baš kao što je i danas. Razgled Pavlinskog samostana i crkve sv. Petra i Pavla, koja će Vas oduševiti svojim gotičkim izgledom koji nije baš karakterističan za podučje Istre. 


Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak u TINJAN, naselje koje ponosno čuva svoju povijest i tradiciju, bilo da je riječ o simbolima ovog kraja, kamenom suhozidu i lokvama te kosirima i rankunima, folklornom i graditeljskom nasljeđu, predaji i legendama ili pak o vrhunskim gastronomskim delicijama poput istarskog pršuta. Zajednička šetnja uz voditelja putovanja i slobodno vrijeme za individualne programe. 


Okupljanje grupe i polazak prema istarskom Hollywoodu - DRAGUĆU. Zbog svoje slikovitosti i očuvanosti arhitekture često "glumi" u domaćim i stranim filmovima i serijama, pa mu se tepa "istarski Hollywood". Poznat je i po vrijednim freskama u crkvi sv. Elizeja i u crkvi Sv. Roka, zbirci sakralnih umjetnina u crkvi Blažene Djevice Marije sv. Krunice, po oltarnoj pali slikara Veneria Trevisana u župnoj crkvi sv. Križa, po bogatoj glagoljaškoj baštini koja se danas čuva u domaćim i stranim muzejima i arhivima. Zajednička šetnja sa voditeljem putovanja i zajednički posjet "Kući Fresaka", koja će Vam na najbolji način približiti kulturnu i turističku ponudu ovog kraja, među kojom crkve sa srednjovjekovnim freskama zauzimaju posebno mjesto. Slobodno vrijeme za individualne programe. 
Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto dolaska je predviđen u večernjim satima, do 21.00h.