Istražite stazu Porić od Aljmaša do Erduta, oduševite se zaštićenim krajolikom i uživajte u vidicima na Dunav uz 1-dnevni izlet busom sa Smart Travelom za samo 255 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja: 15.05. (OTKAZANO!), 12.06.2021.

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe u 05.45 h ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba, na Trgu S. Radića 1. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak u 06.00 h prema SLAVONIJI.

Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja, prema potrebi grupe, sve do ALJMAŠA, poznatog marijanskog svetišta Gospe od utočišta, iz 18. stoljeća. Razgled svetišta i odlazak prema stazi Porić (Zelene staze Dunava i Drave) koja se proteže u dužini od 12,5 km, sve do ERDUTA. Na samoj stazi koja nas vodi uz obalu Dunava, nalaze se info table, odmorišta i promatračnice za ptice, koje se uzdižu u krošnje brijesta, bazge, jasena, bagrema, oraha, crne topole… 

Sama staza nije tehnički zahtjevna, a posjetitelje upoznaje sa bogatstvom flore i faune ovog područja. Staza će nas dovesti do Erdutskih vinograda. Slikoviti krajolik lesnih uzvisina iznad Dunava, između Aljmaša i Erduta, zaštićen je kao značajan krajolik. Na ostacima starih uzvišenja les je dosegao veće visine, a padine prema Dunavu oštro su odrezane te nadvisuju rijeku i do 70 m. Čuvena vina Erdutske vinarije i velike drvene bačve poznate su ljubiteljima vina. Najveća bačva napravljena od 150 godina stare hrastovine, kapaciteta 75 000 l, uvrštena je u Guinnessovu knjigu rekorda.

Odlazak na degustaciju vina i slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima, do 21h.

Ponosni smo vlasnici certifikata: