NOVO! Istražite našu kolijevku kulture - KARLOVAC, povijest DUBOVCA, a očekuje Vas i uzbudljiva vožnja ŽITNOM LAĐOM... 1-dnevni izlet busom sa Travel Pointom za samo 149 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za datum 10.10.2021.

PROGRAM PUTOVANJA: 

Polazak u 08:30 iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva (Stjepana Radića 1, Zagreb).

Vožnja visokopodnim autobusom do KARLOVCA uz usputno zaustavljanje prema potrebi grupe. Karlovac – grad na 4 rijeke od kojih neke teku kroz sami centar, grad bedema, parkova, kulturno povijesna kolijevka… Karlovac se smjestio na prostoru gdje se susreću središnja i gorska Hrvatska, na sutoku četiriju rijeka, središte mu je šesterokutna zvijezda i zasigurno je jedan od najzanimljivijih predstavnika idealnog renesansnog grada, a ujedno je bio i važna utvrda za obranu od Turaka. Grad u kojem je u gimnaziju išao slavni Nikola Tesla – razgled grada uz kostimiranog vodiča.

Ulazak u autobus, te vožnja do Starog grada Dubovca. Cjelovit pogled na Karlovac pruža se sa Starog grada Dubovca kojim su u 15. i 16. st. gospodarili kneževi Frankopani i Zrinski, a potom i karlovački generali. Smješten je na prapovijesnom humku povrh Kupe, a u najvišoj kuli je izložba i vidikovac. Po drvenim stepenicama, preko otvorenih drvenih galerija i kroz nekoliko niskih prolaza, penjete se na vrh četvrtaste Branič kule. Najviša je od ukupno četiri kule, a njena je unutrašnjost pretvorena u izložbeni prostor Gradskog muzeja Karlovac. Posjet stalnoj izložbi „ Oko Kupe i Korane“.

Nastavak putovanja do mjesta BROĐANI udaljenom 9 km od centra Karlovca. Ovdje počinje naš doživljaj na rijeci KUPI – vožnja ŽITNOM LAĐOM „ZORA“ u trajanju otprilike sat vremena. Doživite pogled na prirodu kao putnik jedinstvene i autentične drvene lađe kakva je u 18. stoljeću plovila Kupom. Lađari upoznat će vas s pričom i povijesti lađarstva, potopljenim lađama i antičkim brodovima, pričama o karlovačkim sirenama, bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta. Možete se fotografirati za kormilom lađe sa kapetanom, pozvoniti na pravo brodsko zvono ili stisnut brodsku sirenu. Uživajte u plovidbi uz domaći liker i kolače.

Povratak prema mjestu polaska. Planirani dolazak u večernjim satima.